Özel Aston Martin Vantage Roadster, A3'ün 100. Yılını Kutluyor

Ototeknikveri     25 Haziran 2021 07:16

Aston Martin, Vantage Roadster'ın otomobil üreticisinin 'A3' olarak bilinen hayatta kalan en eski arabasının yüzüncü yılına saygı duruşunda bulunan özel bir versiyonunu tanıttı.

Özel Aston Martin Vantage Roadster, A3'ün 100. Yılını Kutluyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Aston Martin, 100 yıl önce Londra, Kensington'daki Abingdon Road tesisinde, üretime başlamadan önce inşa edilmiş beş prototip otomobilden biri olarak şasi No.3'ü üretti. Araç, 11 beygir gücündeki 1.5 litrelik dört silindirli bir motordan güç alıyordu ve 1922'de Essex Motor Club Kop Tepe Tırmanışı'nda bir rekor kırdı, ertesi yıl Brooklands pistinde 136 km/s azami hıza ulaştı. Aston Martin A3 hala hayatta ve orijinal şeklini koruması için restore edildi.



Vantage Roadster'ın yeni bir versiyonu, araca saygı duruşunda bulunuyor. Sadece 3 adetle sınırlı olan otomobil, parlak alüminyum çerçeveli ve A3'e benzer siyah kare örgülü benzersiz bir ızgaraya sahip. Aston Martin ayrıca Vantage Roadster'ı özel amblemlerle donattı.



Bunların yanı sıra, otomobil, A3'ün açıkta kalan alüminyum kaput ve kaput kayışından ilham alan bir eyer derisi kayışla sabitlenmiş benzersiz yan çamurluk panelleriyle donatıldı. Araca parlak siyah kaplamalı 20 inç hafif dövme jantlara sahip bir dizi bronz fren kaliperi de takılmış.



Kabinde de bir takım değişiklikler yapıldı. Özel döşemelerin yanı sıra modele özgü Aston Martin amblemleri ve A3'ünkine benzer pirinç kadranlar dikkat çekiyor.



Aston Martin'in özel projeler sorumlusu Simon Lane model ile ilgili "Bu büyük markanın hayatta kalan en eski modelinin yüzüncü yılını kutlama fırsatını kullanması doğru ve ekip olarak bunu yaratabildiğimiz için çok heyecanlıyım. Markanın atası sayılabilecek bu modele yaraşır nitelikte bir çalışma yaptık." dedi.

Son Güncelleme : 25 Haziran 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo