Mazda Yeni Nesil MX-5 Miata'yı Elektriklendirecek, Ama Nasıl?

Ototeknikveri     27 Haziran 2021 10:10

Yeni nesil Mazda MX-5 Miata bir tür elektrifikasyon kullanacak, ancak bu nasıl bir biçim alacak?

Mazda Yeni Nesil MX-5 Miata'yı Elektriklendirecek, Ama Nasıl?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Japon yayını Kuruma News ile yakın zamanda yapılan bir röportajda Mazda Motor Corporation'ın genel müdürü Takeji Kojima, MX-5 Miata'nın Mazda tarafından belirlenen tarih olan 2030'dan sonra da sunulmaya devam edeceğini belirtti. Bu tarihten sonra markanın modellerinin en az yüzde 25'i tam elektrikli olacak ve kalan yüzde 75'i bir çeşit elektrifikasyona sahip olacak. Kojima ayrıca, MX-5'in yeni nesile geçmesine yardımcı olmak için biyoyakıtla çalışan içten yanmalı bir motor kullanılabileceğini de belirtti.



Mazda'nın bir sözcüsü o zamandan beri MX-5 Miata'nın gerçekten de elektrifikasyona geçeceğini onayladı, ancak Mazda'nın bunu nasıl başaracağı belli değil. Eğer otomobil üreticisi gerçekten de içten yanmalı motorları e-yakıtlarla canlı tutma planlarıyla ilerlerse, MX-5'e kompakt bir pil takımına ve bir elektrik motoruna sahip 48 voltluk bir yarı hibrit sistem vererek kurtulabilir. Bu da kısa bir elektrikli menzil sağlar. Alternatif olarak Mazda, daha büyük bir pil paketi ile daha geleneksel bir hibrit yapmayı tercih edebilir. Böyle bir konfigürasyon daha az olası görünse de, her zaman bir plug-in hibrit sisteme yer vermek de mümkün.



Mazda, yeni nesil MX-5 ile hangi yöne giderse gitsin, aklında kesinlikle bir şey ön planda olacaktır: ağırlık. Miata'nın bu kadar sevilmesinin nedenlerinden biri, küçük ve hafif olması ve büyük bir pil takımıyla aşırı yüklenmesi kullanım şeklini olumsuz etkileyebilir. Bunu akılda tutarak, en azından öngörülebilir gelecek için tamamen elektrikli bir versiyon olası görünmüyor.

Son Güncelleme : 27 Haziran 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo