2024 VW ID.Buzz Elektrikli Minibüs İlk Kez Üretime Hazır Halde Görüntülendi

Ototeknikveri     28 Haziran 2021 09:56

Volkswagen, aylardır tamamen elektrikli ID.Buzz'ı test ediyor, ancak casus fotoğrafçıların yakaladığı test prototiplerinin çoğu VW Transporter kılığında kamufle edilmişti. Artık durum böyle değil.

2024 VW ID.Buzz Elektrikli Minibüs İlk Kez Üretime Hazır Halde Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu iki görüntü ID.Buzz'ın üretime hazır haline ilk kez bir bakış atmamızı sağlıyor. Kesinlikle birkaç yıl önce açıklanan konseptin bazı tasarım öğelerini içeriyor, ancak bazı benzersiz öğeleri de var.
 

Bu ID.Buzz prototipinin ön cephesi, diğer ID modellerine benzer farlara sahip ve VW bu farların bitmiş tasarımını bazı çıkartmalarla saklamaya çalışırken, U şeklindeki LED gündüz farını da görebiliyoruz. Ek olarak, elektrikli araç, farları ve siyah bir suni ızgarayı birbirine bağlayan bir krom şerit içeriyor.

ID.Buzz'ın ön panelinin aşağısına baktığınızda yuvarlak sis farları ve siyah bir ızgara ile belirgin bir tampon göreceksiniz. Ayrıca, bu prototipin, ikinci ve üçüncü sıra yan camlarının eksikliğinden anlaşıldığı üzere, elektrikli minibüsün ticari bir versiyonu olduğunu görebiliriz. Ayrıca yan aynaların hemen altında uzanan belirgin bir kesik bulunuyor.

Arkaya gelince, konseptten oldukça farklı ve arka lambaların üzerindeki çıkartmaların varlığı bu prototipi oldukça tuhaf gösteriyor.
 

VW, ID.Buzz'ı ilk olarak 2017'nin ortalarında üretim için onaylamıştı. Üretim modeliyle ilgili bazı teknik özellikler belirsizliğini koruyor ancak Avrupa test döngüsünde yaklaşık 550 km menzile sahip olması ve 48 kWh ve 111 kWh pil paketleri ile sunulması bekleniyor.
 

Önceki casus fotoğraflar, iç tasarımın ID.3 ve ID.4 ile bir dijital gösterge paneli ve geniş bir dokunmatik ekran bilgi-eğlence sistemi de dahil olmak üzere çeşitli parçaları paylaşacağını ortaya çıkarmıştı.

Ne zaman satın alabileceğiz?

Üretim modeli ID Buzz, ilk olarak 2022'den itibaren kısa ve uzun aks mesafesi seçenekleriyle hem binek hem de ticari versiyonlarda Avrupa'da satışa sunulacak, bunu gelecek yıl Kuzey Amerika da dahil olmak üzere dünyanın geri kalanı takip edecek. ABD muhtemelen yalnızca yolcu versiyonunu alacak.
 

Fotoğraf Kaynakları: CarPix/CarScoops için @red.david

Son Güncelleme : 28 Haziran 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo