2021 VW Polo GTI, Şık Görünümü ve Sürücü Destek Sistemleri ile Etkileyici

Ototeknikveri     02 Temmuz 2021 05:53

2021 Polo GTI, yarı kompakt hatchback'in diğer makyajlı versiyonlarından sadece iki ay sonra görücüye çıktı.

2021 VW Polo GTI, Şık Görünümü ve Sürücü Destek Sistemleri ile Etkileyici
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Polo GTI, dıştan başlayarak standart modellerle aynı stil değişikliklerine sahip ve küçültülmüş Golf görünümü onu ağabeyinden ayırt etmeyi biraz daha zor hale getiriyor. Bu, VW'nin yeni IQ.Light LED matrix farlarını ve aydınlatmalı ön ızgarayı içeren yeni ön ve arka lambalar anlamına geliyor. Arkada, dinamik dönüş sinyalleri ve "hareketli fren lambası" dahil Audi benzeri aydınlatmalar bulacaksınız.
 

Diğer görsel ipuçları arasında, revize edilmiş GTI'ye özgü tamponlar ve elbette, arka orta kısma yerleştirilmiş "Polo" logosu yerine GTI logoları yer alıyor. Önde, GTI'ın ön panjur üzerindeki karakteristik kırmızı çizgisi, farlara doğru sızıyor.
 

Motorlar ve Şasi

Kaputun altında, önceki gibi 207 PS (152 kW) güç çıkışı ve 320 Nm tork sağlayan turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli motor bulunuyor ve önden çekişli sürüş sistemiyle çalışıyor. Bu donanımla araç 6.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ve azami 240 km/s hıza çıkıyor.
 

Beklendiği gibi, 2021 Polo GTI hala alçaltılmış bir süspansiyon ve elektronik bir diferansiyel ile geliyor. Ayrıca isteğe bağlı olarak, direksiyon, motor tepkisi ve vites değiştirme ile ilgilenen standart sürüş seçim profilleri ile birlikte sürüşü güçlendirebilen VW'nin "Sport Select" süspansiyonu da bulunuyor. Yedi vitesli bir DSG çift debriyajlı şanzıman sunulmaya devam ediliyor.
 

Yeni Bilgi-Eğlence Sistemi

2021 Polo GTI görünümünü koruduğu ve isteğe bağlı spor koltuklar sunduğu için GTI'nın imzası niteliğinde ekose iç tasarımının hayranları içiniz rahat olabilir. Ön konsol kaplaması artık parlak kırmızı renkte ve çok sayıda mat krom vurguyla tamamlandı. Yine de en önemli değişiklik, standart olarak yüksek çözünürlüklü 8.0 inç dokunmatik ekranlı VW'nin yeni bilgi-eğlence sisteminin dahil edilmesi. Müşteriler ayrıca 9.2 inç “Discover Pro” sistemine yükseltme seçeneğine sahipken, bu revize edilmiş sistemlerin yeni özellikleri arasında akış hizmetlerine erişim, sürücü profillerini buluta kaydetme yeteneği ve Apple CarPlay ile Android Auto'nun kablosuz entegrasyonu yer alıyor.
 

2021 VW Polo GTI, ilk kez VW IQ.Drive çatısı altında kısmi otonom sürüş özelliklerini de içeriyor. Öngörülü adaptif hız sabitleyici, şerit yardımı, radar ve daha fazlasını içeren çeşitli seçeneklere sahip olunabiliyor.
 

Henüz Avrupa'da bulunabilirlik veya fiyatlar hakkında bir bilgi yok, ancak yeni Polo'nun önümüzdeki aylarda bayilerde boy göstermesi bekleniyor.

Son Güncelleme : 02 Temmuz 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo