BMW, Çip Arzının 2021'in İkinci Yarısında Kritik Derecede Düşük Kalabileceğini Uyardı

Ototeknikveri     04 Temmuz 2021 02:11

Yarı iletken kıtlığı devam ederken, tedarik sorunlarına hızlı bir çözüm bulma umutları azalıyor. BMW şimdi, yılın ikinci yarısında da devam eden bir kıtlık öngördüğünü söylüyor.

BMW, Çip Arzının 2021'in İkinci Yarısında Kritik Derecede Düşük Kalabileceğini Uyardı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Reuters'in bildirdiğine göre, BMW'nin üretim müdürü Milan Nedeljkovic, gazetecilere BMW iX için düzenlenen bir etkinlikte “Yarı iletken tedariki gerçekten kritik. Yılın ikinci yarısı için de görünüm kritik olmaya devam ediyor. Oldukça yakında kontrol altına alınacağı ve yılın ilk yarısında açığın aşağı yukarı kapatılacağına dair varsayımların gerçekleşmesi zor.” dedi.
 

Birçok otomobil üreticisi, COVID-19 kısıtlamalarının gevşetilmesinin ardından piyasada bastırılmış talep patlaması nedeniyle 2021'in ilk iki çeyreği boyunca satışlarında önemli bir artış gördü. Ancak aynı zamanda, bayilerin sattıkları araçların yerini alacak yeni araçları tükendiği için arz daralıyor.
 

Amerika'daki bayiler, müşterilerin pazarlık yapmadan gelip yeni araçlar aldıklarını ve hatta yüksek talep gören hafif kullanılmış arabaların bile sıfır olanlardan daha fazla fiyata satıldığını bildirdi.
 

Nedeljkovic gazetecilere verdiği demeçte, BMW'nin üretim kaybının bu yıl şimdiye kadar yaklaşık 30.000 adede ulaştığını söyledi ve yılın ikinci yarısında da eksikliklerin olabileceğini belirtti.
 

Otomobil üreticileri, giderek daha fazla mikroçip gerektiren teknolojik olarak daha gelişmiş otomobiller üretmek için yarıştıkça sorun daha da artıyor. Bu sorunu gidermek için, bazıları belirli özelliklere sahip olmayan, daha sade araçları satmaya bile başladılar.
 

Sabit bir mikroçip arzı olmadan ve birikmiş iş yığınlarıyla birlikte, otomobil üreticileri için kararlar yakında daha da zorlaşabilir.

Son Güncelleme : 04 Temmuz 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo