Tesla Cybertruck, Çevikliğini Artırmak İçin Arkadan Çekişle Gelecek

Ototeknikveri     05 Temmuz 2021 08:03

Tesla Cybertruck uzun zamandır hazırlanıyor ve otomobil üreticisinin mevcut planları değişmeden kalırsa, bu yıl üretim hattına girecek. Bu gerçekleştiğinde ise orijinal konseptte olmayan bir özellikle yollara ulaşacak.

Tesla Cybertruck, Çevikliğini Artırmak İçin Arkadan Çekişle Gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Elon Musk, Twitter'da Tesla Owners Online hesabından şirketin rekor kıran ikinci çeyreğiyle ilgili tebrik tweetine yanıt verirken, Cybertruck'ın tasarımının 2019 konseptiyle "neredeyse tamamen" aynı olacağını ve arkadan çekişli olarak geleceğini açıkladı.



Arka tekerlekten sürüş sistemleri, 1980'lerde Honda ve Mazda gibilerinin öncülük etmesinden sonra şu anda bir rönesansın ortasında. Arka tekerlekten yönlendirme, manevra kabiliyetini geliştirmeye yardımcı olacağından ve arazi yeteneklerine de yardımcı olabileceğinden Tesla Cybertruck kadar büyük bir araç için özellikle faydalı olacak.



Tesla Cybertruck, arkadan çekişli tek elektrikli kamyonet olmayacak. GMC Hummer EV ayrıca, otomobil üreticisinin ilgi çekici bir "yengeç yürüyüşü" özelliği geliştirmesine olanak tanıyan arka tekerlekten yönlendirme yeteneğine de sahip. Benzer şekilde Rivian R1T, dar yerlerde dönüşler yapmak için dört elektrik motorunu kullanabilecek.



Haberlere göre Tesla, Kasım 2019'da tanıtılmasından bu yana Cybertruck için 1 milyonun üzerinde rezervasyon aldı ancak bunlardan kaçının kesin siparişlere dönüşeceği henüz belli değil. Rakam ne olursa olsun, rakiplerin Cybertruck ile boy ölçüşmek için işlerini yarıda keseceklerine şüphe yok.

Son Güncelleme : 05 Temmuz 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo