Tesla, Çin'e Özel Uygun Fiyatlı Model Y'yi Piyasaya Sürdü

Ototeknikveri     09 Temmuz 2021 03:36

Tesla, Perşembe günü Çin'de Model Y elektrikli crossover'ın yeni ve daha ucuz bir versiyonunu piyasaya sürdü. Yeni model daha az menzile sahip ancak satışa sunulan en ucuz Model Y olacak.

Tesla, Çin'e Özel Uygun Fiyatlı Model Y'yi Piyasaya Sürdü
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Reuters'e göre, kompakt elektrikli SUV, CATL tarafından sağlanan lityum - demir - fosfat kimyasına sahip yeni pilleri kullanıyor. Pil tasarımı daha az menzile sahip ancak üretimi Tesla'nın geleneksel lityum - nikel - kobalt - alüminyum pillerinden daha ucuz.
 

Bu, yerel test döngüsüne göre yeni "standart menzilli" Model Y'nin şarj başına 525 km menzil sunacağı anlamına geliyor. Uzun menzilli versiyon, kıyaslandığında 594 km menzile sahip.
 

Yeni model 276.000 Yuan'a (42.523 USD) satılacak. Bu, 300.000 Yuan'ın altına düştüğü anlamına geliyor, bu nedenle devlet sübvansiyonları için de uygun. Teşvikle birlikte, yeni Model Y'nin fiyatı, uzun menzilli Model Y'den yaklaşık yüzde 20 daha düşük.
 

Tesla'nın Çin'deki satışları Mayıs ayında ciddi bir darbe aldı. Otomobil üreticisi olası bir fren sorununu kötü şekilde ele aldığı için eleştirildi ve birkaç halkla ilişkiler sorunu yaşadı. Ancak şirket, Mayıs ayında 21.936 satış olan Çin'de Haziran ayında 28.138 aracını satmayı başardığı için satışlar toparlanıyor gibi görünüyor.
 

Şirket daha önce, hacim olarak en büyük pazarı olan ABD'de bir Model Y Standard Range sunmuştu. Ancak, Elon Musk'ın "kabul edilemez derecede düşük" olarak adlandırdığı 400 km'den daha az bir menzile sahipti, bu yüzden onu piyasadan çekti.

Son Güncelleme : 09 Temmuz 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo