Renault'nun HYVIA Girişimi, Yakıt Hücreli Hafif Ticari Araçlar ve Hidrojen Dolum İstasyonları Sunacak

Ototeknikveri     11 Temmuz 2021 02:07

Renault Grubu, 2021 yılı sonuna kadar Avrupa genelinde hidrojen yakıt hücresi teknolojisine sahip bir dizi hafif ticari araç sunacak olan HYVIA girişimini duyurdu.

Renault'nun HYVIA Girişimi, Yakıt Hücreli Hafif Ticari Araçlar ve Hidrojen Dolum İstasyonları Sunacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fransız merkezli şirket aynı zamanda sürdürülebilir hidrojen üretimi, depolaması ve dağıtımına odaklanırken, Fransa'nın Flins kentinde hidrojen yakıt ikmali istasyonları kuracak, kiralama veya satın alma için teklif verecek.



HYVIA, halihazırda günde 40 tondan fazla hidrojen dağıtan 100'den fazla yakıt ikmal istasyonu ağını işleten ABD merkezli Plug Power'ın uzmanlığından yararlanacak. Girişimin adı, hidrojen için HY ve yol için VIA'nın birleşimi. 2021'in sonundan önce Avrupa pazarında sunulacak ilk üç hidrojen yakıt hücreli hafif ticari araç, Renault Master'ı temel alacak.



Her üç hafif ticari araç da 33 kWh pil, 30 kW yakıt hücresi ve spesifikasyona bağlı olarak 3-7 kg kapasiteli hidrojen tankları ile donatılacak. Bu "Çift Güç mimarisi", yalnızca pilden 100 km'ye kadar bir menzile ve hem hidrojen hem de pil gücünden 500 km'ye kadar birleşik bir menzile izin verecek.



Daha spesifik olarak, Master Van H2-TECH, 12m3 kargo hacmine ve 500 km'ye kadar menzile sahip bir minibüs. Daha büyük Master Chassis Cab H2-TECH, 19m3 kargo hacmine ve 250 km'ye kadar menzile sahip bir yük minibüsü. Son olarak, Master Citibus H2-TECH, 15 kişilik alana ve 300 km'ye kadar menzile sahip bir yolcu minibüsü.



HYVIA, Renault'nun bayi ağı aracılığıyla sunulan bir dizi finansman ve bakım seçeneği sunacak. Master, Renault'nun Batilly fabrikasında üretilecek, yakıt hücreleri ve hidrojen yakıt ikmal istasyonları ise Flins'te kurulacak.

Son Güncelleme : 11 Temmuz 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo