XBUS, Modüler Tasarıma Sahip Sevimli, Elektrikli Küçük Bir Kamyonet

Ototeknikveri     11 Temmuz 2021 04:14

Yaklaşık bir yıl önce Electric Brands, eBussy'yi bir dizi çizimle tanıttı ve şimdi Alman şirketi, 2022'de piyasaya sürülmeden önce XBUS adlı tamamen çalışan bir prototiple geri döndü.

XBUS, Modüler Tasarıma Sahip Sevimli, Elektrikli Küçük Bir Kamyonet
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yüksek düzeyde yapılandırılabilir modüler gövdeye sahip bu hafif elektrikli araç, 3.640 x 1.600 x 1.940 mm ölçülerinde ve L7e-B2 sınıfı dört tekerlekli bisiklet olarak sınıflandırılmış. Bu nedenle, XBUS'un yük kapasitesi 450-600 kg ile sınırlı. Bununla birlikte, elektrikli güç aktarma organı ve kutu gibi şekli sayesinde bagajları ile birlikte dört yolcu alabiliyor.
 

XBUS'un en iyi özelliği, onu yolcu minibüsü, panelvan, kapalı kasa van, pikap, vagon pikap, üstü açılır araba ve karavana dönüştüren 10 modüler ve değiştirilebilir gövde tarzı. Karavan modunda ahşap kaplamalı kabininde bir çift kişilik yatağı yerleştirmek için genişletilebilir bir çatı ve arka panel bulunuyor. Tüm versiyonlar, arazi lastikleri ve dört tekerlekten çekiş için artırılmış yerden yükseklik ile arazi özelliklerinde de mevcut.
 

Akıllı tasarım, uzun bir ön çıkıntı ve bir dizi yüksek konumlandırılmış yuvarlak LED far ile karakterize edilen sevimli yüzü korurken, farklı tipteki gövde panellerini arkaya takmayı kolaylaştırıyor. İçeride, gösterge paneli dokunmatik bilgi-eğlence sistemi, iki hoparlör, USB yuvası ve direksiyon simidinde bulunan şanzımanın yanı sıra az sayıda düğme içeriyor.
 

XBUS, standart olarak 10 kWh pil ile geliyor ve 200 km (124 mil) menzile izin veriyor. Ancak bu yeterli gelmiyorsa, isteğe bağlı güneş enerjisi modülleriyle birlikte elektrikli menzili etkileyici 600 km'ye çıkaracak isteğe bağlı 30 kWh pil yükseltmesi var.
 

Kalıcı dört tekerlekten çekişli elektrikli aktarma organları, birleşik 20 hp (15 kW / 20 PS) sürekli güç çıkışı ve 75 hp (56 kW / 76 PS) azami güç üreten dört motordan oluşuyor. Bu kulağa pek fazla gelmeyebilir ancak XBUS'un 1.000 Nm'nin üzerinde bir torku var.
 

600 kg'ın altındaki ağırlığına rağmen XBUS, Avrupa 1 tonluk pikap segmentinin (Ford Ranger, VW Amarok, vb.) özelliklerine uyan 1000 kg'a kadar kargo taşıyabiliyor.
 

Almanya'da fiyatlandırma, en ucuz hafif ticari türevi için 18.070 €'dan (21.431 $) başlıyor ve karavan modeli için 32.370 €'ya (38.392 $) kadar çıkıyor. Electric Brand'in resmi konfigüratöründe kendi kombinasyonunuzu oluşturabiliyorsunuz. Her şey planlandığı gibi giderse, üretim 2022'nin ortalarında Almanya'nın Itzehoe kentinde başlayacak.

Son Güncelleme : 11 Temmuz 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo