Audi Grand Sphere Konsepti, 2024’te Gelecek Elektrikli A8'in Habercisi

Ototeknikveri     13 Temmuz 2021 01:15

Bir dizi yeni nesil Audi elektrikli araç piyasaya çıkmaya hazırlanıyor ve yaklaşan üç konseptten ilki, bu Eylül ayında Almanya'daki 2021 Münih Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak.

Audi Grand Sphere Konsepti, 2024’te Gelecek Elektrikli A8'in Habercisi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçen hafta, Audi markasının başkan yardımcısı ve tasarım başkanı Grand Sphere, Sky Sphere ve Urban Sphere adlı üç konseptten ipuçları vermişti. Üç konsept de Artemis elektrikli araç platformu projesine dayanıyor. Autocar, isimsiz kaynaklara dayanarak, Audi'nin şimdi Grand Sphere için tasarıma son şeklini verdiğini ve neredeyse dünyaya göstermeye hazır olduğunu bildirdi.

Mevcut dördüncü nesil Audi A8, 2017'nin sonundan beri üretimde. Audi'nin baş tasarımcısı Mark Lichte, Grand Sphere'in A8'in halefi olarak planlanmasına rağmen, sadece bir A8 gövdesini bir elektrikli platforma adapte etmenin ötesine geçeceğini söyledi.



Lichte "Tasarım ekiplerimizden A8'in halefi vizyonunu değil, tamamen yeni bir şey istedim. A8, BMW 7 Serisi ve Mercedes-Benz S-Serisi gibi üç kutulu sedanların satış hacimleri düşüyor ve artık piyasada yeni, daha çekici gövde stilleri var. Dürüst olmak gerekirse, S-Serisi'nin A8'den çok daha başarılı olduğunu düşünüyorum, bu yüzden rekabet için tamamen yeni bir şey bulmalıyız" dedi.



Audi CEO'su Markus Duessmann, platform 2020'de duyurulduğunda Artemis projesinin "Volkswagen Grubunda hızlı ve çevik bir geliştirme süreci için bir plan sağlayacağını" söylemişti. Menzil henüz açıklanmamasına rağmen, bu projeye dönüştüğüne yaygın olarak inanılan Audi Aicon konsepti, 700-800 km arasında bir tahmini menzile sahipti.



Şirket ayrıca otonom teknoloji üzerinde çalışıyor ve konsept, 4. seviye sürücüsüz teknolojiye sahip olacak. Bu, yolun belirli bölümlerinde sürücünün gözlerini tamamen yoldan ayırabileceği anlamına geliyor.



Audi, Grand, Urban ve Sky Sphere konseptlerinin önümüzdeki 12 ay içinde tanıtılacağını doğruladı. İlk üretim versiyonu 2024'te bekleniyor ve lüks otomobil dünyasının en iyilerini ele geçirmeyi hedefleyecek.

Son Güncelleme : 13 Temmuz 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo