Rivian, 2022'de Avrupa'da Satışa Başlayacak

Ototeknikveri     13 Temmuz 2021 01:32

Rivian, 2022'nin başlarında Avrupa'da araç satışına başlama planlarını doğruladı.

Rivian, 2022'de Avrupa'da Satışa Başlayacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Elektrikli otomobil üreticisi, firmanın Müşteri İlişkileri Merkezi aracılığıyla Avrupa'daki potansiyel müşterilere gönderilen bir e-postada haberi doğruladı. Rivian Owners Forum tarafından çevrimiçi olarak paylaşılan e-postada Rivian, "2022'nin başlarında Avrupa'ya satışları artırmayı planlıyoruz!" dedi.



Rivian'ın bu ay ABD teslimatlarına başlaması beklenirken, teslimatlar Kasım ayında Kanada'da da başlayacak ve girişimin Kuzey Amerika'nın ötesine de yayılması mantıklı. E-posta, hem R1T hem de R1S'nin Avrupa'ya gidip gitmeyeceğini belirtmedi. Bununla birlikte, Avrupa'da kamyonet pazarı Kuzey Amerika'dakinden çok daha küçük, bu nedenle R1T kamyonetin R1S SUV ile birlikte satılıp satılmayacağını görmek ilginç olacak.



2020'nin sonlarında Rivian'ın kurucusu ve CEO'su R.J. Scaringe, şirketin Çin ve Avrupa pazarlarına yönelik daha küçük modeller yapacağını doğrulamıştı.



Scaringe, "ABD dışında bir üretim ayak izine sahip olmak önemli olacak. Bu bir çıkış yolu. Çin ve Avrupa'yı uzun vadede önemli pazarlar olarak düşünmeseydik, bir otomobil şirketi kurma konusunda ciddi olmazdık." dedi.



Geçen ay, Rivian bize R1T'nin iç kısmına ayrıntılı bir bakış sağladı. Donanım seviyesine bağlı olarak, tamamen elektrikli pickup vegan deri koltuklar, dişbudak kaplama ve yüzde 100 geri dönüştürülmüş mikrofiber tavan döşemesi ile donatılabilir. Ayrıca dört yönlü elektrikli bel desteği, ısıtma ve havalandırma işlevlerine sahip sekiz yönlü elektrikli ayarlanabilen ön koltuklara sahip.

Son Güncelleme : 13 Temmuz 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo