Kia Ceed, ProCeed ve Ceed SW'yi Daha Sportif Bir Şekilde Güncelliyor

Ototeknikveri     14 Temmuz 2021 10:18

Kia, rekabetçi Avrupa C Segmenti pazarında modellerini taze tutmak için bir dizi tasarım değişikliğinden yararlanan makyajlı 2022 Ceed, ProCeed ve Ceed SW modellerini tanıttı. 2018'den bu yana üçüncü nesli oluşturan Ceed ailesi, Avrupa'daki toplam satışlarının yüzde 28'ini temsil etmesi nedeniyle Kia için çok önemli.

Kia Ceed, ProCeed ve Ceed SW'yi Daha Sportif Bir Şekilde Güncelliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tasarım açısından Ceed daha agresif bir yüze kavuşuyor. Yeni kaplan burunlu ızgaranın yanı sıra, 3 boyutlu bir görünüm için tekerlek davlumbazlarına bağlı daha büyük hava girişleri var. Ok şeklindeki grafiklere sahip tam LED farlar da yeni ve sis farlarını entegre ediyor. Kia, her bir donanım seviyesine – temel, PHEV, GT-line ve GT – canlı kırmızı veya saten krom vurgular gibi küçük tasarım dokunuşları ve onları daha da farklı kılmak için farklı örgü desenleri verdi.

GT-Line ve GT hatchback'lerin arkasındaki hoş bir güncelleme de, genel şekilde değişiklik yapmadan bilimkurgu görünümü getiren 48 modüllü petek LED arka lambalar (ProCeed ve SW aynı üniteleri koruyor) olmuş. Aralarında, EV6'da görüldüğü gibi KIA logosunun daha modern bir versiyonu da var. Son olarak, artık görsel olarak bağlantılı olan dekoratif saten krom egzozlara sahip hafifçe yeniden tasarlanmış bir difüzör dikkat çekiyor.

Dış değişiklikler, yeni 17 inç ve 18 inç jant tasarımları ve daha önceki 13 renk seçeneği arasına eklenen dört yeni renk (Machined Bronze, Lemon Splash, Yucca Steel Grey ve Experience Green) ile tamamlanıyor.

İç mekan değişiklikleri, döşemeler için yeni malzemeler ve yeni renk kombinasyonları ile sınırlı. Sürücü, Android Auto ve Apple CarPlay bağlantısını destekleyen bilgi-eğlence için yeni grafiklere ve 10.25 inç merkezi dokunmatik ekrana sahip 12,3 inç dijital gösterge panelinin geliştirilmiş bir versiyonuna erişebiliyor. Opsiyonel donanım, çift bölgeli otomatik klima, JBL Premium ses sistemi, ısıtmalı ön/arka koltuklar, elektrikli bagaj kapağı ve panoramik sunroof gibi özellikleri içeriyor.

Güvenlik ekipmanı, yükseltilmiş Kör Nokta Çarpışma-Kaçınma Yardımı, Arkadan Geçen Trafik Çarpışma Önleme Yardımı ve Sürücü Dikkat Uyarısı ADAS sistemlerini kapsıyor. Alıcılar ayrıca Akıllı Hız Sabitleyici, Şerit Takip Yardımı, Ön Çarpışma-Kaçınma Yardımı, Şeritte Kalma Yardımı, Akıllı Hız Sınırı Uyarısı, Manuel Hız Sınırlayıcı, Uzun Far Yardımı ve Güvenli Çıkış Uyarısı alabiliyorlar.

Yakın zamanda güncellenen motor seçenekleri, plug-in hibrit, yarı hibrit, benzinli, iki yakıtlı LPG ve dizel motorları içeriyor. En popüler seçenekler arasında, çift debriyajlı bir şanzımanla eşleştirilmiş, 118 hp (88 kW / 120 hp) güç çıkışı üreten, 48V yarı hibrit teknolojisine sahip, turboşarjlı üç silindirli 1.0 litrelik motor yer alıyor. Ayrıca 158 hp (118 kW / 160 PS) turboşarjlı dört silindirli 1.5 litre motor ve GT performans versiyonu için 201 hp (150 kW / 204 PS) en güçlü 1.6 litre motor seçeneği var.

Dizel tutkunları Ceed'lerini 134 hp (100 kW / 136 PS) üreten yarı hibrit 1.6 CRDi ile seçebilirken, ekonomiyi ön planda tutanlar 1.0 litre benzinli/LPG iki yakıtlı versiyonu tercih edebilcekler. Plug-in hibrit versiyona gelince, toplam 139 hp (104 kW / 141 PS) güç çıkışı ve 265 Nm tork için doğal emişli 1.6 GDI motor, bir elektrik motoru ve altı vitesli çift debriyajlı şanzıman sunuyor. Bu versiyon 8,9 kWh pil sayesinde 58 km elektrikli sürüş menziline sahip.

Makyajlı Ceed, ProCeed ve Ceed SW, 2021'in dördüncü çeyreğinde Avrupa'da satışa sunulacak. Kia ayrıca XCeed crossover için yakında piyasaya sürülecek olan güncellemeyi de duyurdu. Bu model sadece iki yıl önce ortaya çıktı, bu nedenle minimum değişiklik bekliyoruz.

Son Güncelleme : 14 Temmuz 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo