2022 Hyundai Elantra N Detaylandı

Ototeknikveri     16 Temmuz 2021 07:07

Elantra N'nin ilk basın bültenlerinde bahsedilmeyen altı ileri manuel şanzımanla sunulacağı doğrulandı.

2022 Hyundai Elantra N Detaylandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Avustralya da dahil olmak üzere bazı pazarlarda i30 N Sedan olarak da bilinen, uzun süredir beklenen 2022 Hyundai Elantra N, kısa süre önce görücüye çıktı. Arabaya güç veren, Hyundai'nin artık 5 mm daha büyük türbin çarkına sahip ve 276 hp (206 kW) güç çıkışı, 392 Nm tork üreten tanıdık 2.0 litrelik turboşarjlı dört silindirli motoru. Bu motora, sekiz ileri çift debriyajlı şanzıman veya önden çekişli sürüş sistemiyle birlikte altı ileri manuel şanzıman eşlik ediyor.
 

N Grin Shift modu etkinleştirildiğinde, motordan gelen takviye basıncı artıyor, güç çıkışı 285 hp oluyor ve araba 5,3 saniyede sıfırdan 100 km/sa hıza çıkabiliyor.
 

Gücü yola aktarmaya yardımcı olan ise, Hyundai'nin 'N Corner Carving Different' adını verdiği elektronik sınırlı kaymalı diferansiyel. Araba ayrıca bir kalkış kontrol sistemine sahip ve N Grin Shift, N Power Shift ve N Track Sense Shift modlarını sunuyor. DCT'li diğer Hyundai N modelleri de bu modlar ile geliyor. Elantra N'nin bir diğer yenilikçi özelliği, tahrik milini, tekerlek göbeğini ve yatağı entegre eden, ağırlığı 1,7 kg azaltan ve yanal tutuşu iyileştiren WRC'den ilham alan entegre bir tahrik aksı.
 

Otomobilin performansına daha fazla yardımcı olmak için, gürültü, titreşim ve sertliği en aza indirirken sürüşü ve yol tutuşunu optimize eden, çift bileşenli bir arka kol burcuyla birlikte çalışan elektronik olarak ayarlanabilir süspansiyon bulunuyor. Hyundai ayrıca gövdeyi güçlendirmek için dört noktalı gergi halkaları ve arkaya güçlendirme çubukları taktı.

Frenleme, Hyundai'nin olağanüstü dayanıklı olduklarını zaten kanıtlamış kendi yüksek sürtünmeli malzemeden balatalarına sahip 360 mm diskler tarafından sağlanıyor. Güney Koreli otomobil üreticisi ayrıca, soğutma verimliliğini artırmak için bir fren hava yönlendirme yapısıyla birlikte ön kısımda bir soğuk hava tutucu tasarlamış.
 

Elantra N ile birlikte gelecek yeni özelliklerden biri de, sesleri kabine aktaran ve TCR yarış arabası seslerini taklit edebilen N Sound Equalizer. Sürücüler, bir ekolayzır aracılığıyla sesi istedikleri biçimde ayarlayabiliyor. Değişken egzoz da rölantideyken gürleyen sesi azaltmak için güncellendi, ancak yine de diğer N modelleriyle aynı çatlakları ve patlamaları koruyor.
 

Güncellenmiş bir bilgi-eğlence sistemi de otomobil tarafından kullanılıyor ve yağ ve soğutma sıvısı sıcaklıklarının yanı sıra tork ve turbo basınçları gibi önemli bilgileri gösteriyor. Ayrıca özel bir tur zamanlayıcı var ve bazı pazarlarda, akıllı telefonlarda önemli sürücü bilgilerini gösteren bir Hyundai N uygulaması mevcut olacak. Ayrıca takviyeli minderlere sahip yeni koltuklar da bulunuyor ve müşteriler 10 mm daha alçak olan yarış tipi koltukları da seçebiliyor.
 

Stil açısından bakıldığında, 2022 Hyundai Elantra N, normal Elantra'dan daha köşeli ve agresif bir tasarım benimsiyor. Örneğin ön uçta özel olarak tasarlanmış bir tampon ve genişletilmiş hava girişlerinin yanı sıra yeni bir ayırıcı bulunuyor. Otomobil ayrıca benzersiz yan etekler, arka difüzör, sabit arka kanat, F1'den ilham alan arka lamba ve özel yapım tekerleklerle donatıldı.

Son Güncelleme : 16 Temmuz 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo