Honda, Elektrifikasyonu Karlı Hale Getirmek İçin Yeni İttifaklar Kurmak İstiyor

Ototeknikveri     18 Temmuz 2021 05:25

Yeni CEO'su Toshihiro Mibe'ye göre Honda, elektrifikasyon maliyetlerini paylaşmak ve elektrikli otomobilleri gelecekte karlı hale getirmek için diğer otomobil üreticileriyle yeni ittifaklar kurmaya açık.

Honda, Elektrifikasyonu Karlı Hale Getirmek İçin Yeni İttifaklar Kurmak İstiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Reuters tarafından bildirildiği üzere, Mibe bir basın brifingi sırasında “Honda bir ittifak aracılığıyla hedeflerini daha erken gerçekleştirebilecekse buna istekliyiz. Elektrikli otomobillerin sayısını artırmak bakımından bir ittifak büyük bir adım olacaktır ve elektrifikasyon artık ticari anlamda mantıklı hale geldi." dedi.


Honda'nın CEO'su elektrikli otomobillerin şu anda kârlı olmadığını kabul etse de önümüzdeki yıllarda fiyatlarının hızla düşmesini bekliyor. Dahası, Stellantis, Volkswagen Grubu, Hyundai-Kia ve Renault-Nissan-Mitsubishi gibi büyük şirketlerin yeni teknolojileri çok sayıda modelde sunarak yüksek geliştirme maliyetlerini karşılamayı daha kolay buldukları doğru.
 

Honda, 2024 Honda Prologue ve Acura markalı bir SUV olmak üzere iki elektrikli aracın geliştirilmesi için General Motors ile halihazırda işbirliği yapıyor. Her iki otomobil üreticisi de yeni e:Architecture platformundan yararlanırken, yeni modeller GM'nin Utium pillerini kullanacak. Elektrifikasyonun yanı sıra Honda ve GM, otonom sistemler ve hidrojen yakıt hücresi teknolojisi üzerinde birlikte çalışıyor.


Honda'nın yeni CEO'su olarak atandığı Nisan 2021'den bu yana Toshihiro Mibe, elektrifikasyonu desteklediğini açıkça belirtti. Şu anda, Japon otomobil üreticisinin tek tam elektrikli aracı Honda e supermini olsa da, özellikle 2022 yılına kadar tüm modellerin elektrikli olacağı Avrupa'da, ürün yelpazesinin çoğunluğu hibritlerden oluşuyor. Honda, 2040 yılına kadar dünya çapında yalnızca EV ve FCV satacak.
 

2020'de Honda yüzde 13'lük bir işletme geliri marjı açıkladı. Şirketin yeni CEO'su, İngiltere, Türkiye ve Japonya'daki uygun olmayan üretim tesislerinin kapatılması nedeniyle 2021'in daha karlı olacağından emin.

Son Güncelleme : 18 Temmuz 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo