VW Atlas Cross Sport GT Konsepti Daha Sportif Bir Stil ve 300+ HP ile Tanıtıldı

Ototeknikveri     23 Temmuz 2021 10:01

Yeni konsept, Atlas Cross Sport SEL Premium R-Line'a dayanıyor ve bir dizi stil ve performans yükseltmesi içeriyor.

VW Atlas Cross Sport GT Konsepti Daha Sportif Bir Stil ve 300+ HP ile Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dıştan başlayarak, crossover bir Eisvogelblau boyasına ve standart krom vurguların yerini alan parlak siyah kaplamaya sahip. Model ayrıca ST Süspansiyon XTA Plus 3 ve renk uyumlu yaylarla donatıldı. Öne çıkan özellikleri tamamlayan 22 inçlik ABT Sport HR AeroWheels, Yokohama Advan Sport lastiklere sarılı ve sekiz pistonlu Tarox ön kaliperlerle destekleniyor.
 

Konsept mikrofiber ve suni deri döşemeli dört Recaro Sportster CS koltuğa sahip olduğundan, sportif stil kabinde de devam ediyor. Bunlara özel vites kolu, mavi emniyet kemerleri ve özel paspaslar eşlik ediyor. Konsept ayrıca düz tabanlı bir direksiyon simidine ve bir kasanın yanı sıra ek USB şarj bağlantı noktalarına ev sahipliği yapan bir arka orta konsola sahip.
 

Kaputun altında, Volkswagen Golf R'de bulunan EA888 2.0 TSI motorun bir versiyonu var. Şirket çok fazla ayrıntıya girmedi ancak motorun IS38 turbo ile donatıldığını ve 300 hp'den (224 kW / 304 PS) fazla güç ürettiğini belirtti. Standart Atlas Cross Sport, 235 hp (175 kW / 238 PS) turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindir ve 276 hp (206 kW / 280 PS) 3.6 litre VR6 motorlar sunduğundan, bu dikkate değer bir yükseltme.
 

Motor, gücü 4Motion dört tekerlekten çekiş sistemine gönderen yedi vitesli bir DSG şanzımana bağlı. Güç aktarma sisteminden bahsetmişken, crossover bir Mk7 Golf R'den öne monte edilmiş ek bir radyatörle donatıldı.
 

Konsept kesinlikle sportif ve Volkswagen Group of America CEO'su Scott Keogh, “Yepyeni Golf GTI ve Golf R'nin piyasaya sürülmesi, bu VW büyüsünün bir kısmını SUV'larımıza nasıl enjekte edeceğimizi düşündürdü. Bu konsept, performans meraklısı tabanımıza hitap edebilecek SUV'ler üretmenin mümkün olduğunun kanıtı.” dedi.

Son Güncelleme : 23 Temmuz 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo