Volvo Alfanümerik Model Tanımlamaları Yerine İsimlere Geçecek

Ototeknikveri     25 Temmuz 2021 08:45

Volvo, XC90, C40 ve S60 gibi alfanümerik model adlarını kullanmayı bırakarak kendi geçmişinden ve endüstri trendlerinden ileriye doğru büyük bir adım atıyor. Şirket bunun yerine fonetik isimler kullanmaya başlayacak.

Volvo Alfanümerik Model Tanımlamaları Yerine İsimlere Geçecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Autocar'a konuşan Volvo CEO'su Hakan Samuelsson, XC90'ın devamı niteliğindeki yeni modelin, iyi bilinen sayı ve harf kombinasyonundan daha duygusal bir isim alacağını söyledi.



Samuelsson, "Bugün arabalara bakarsanız, hepsinin adı çok mühendislik vurgulu: XC, T8, All-Wheel-Drive (dört tekerlekten çekiş), bunların hepsi birçok otomobilin arkasında bulunan özellikler." dedi.



Volvo, endüstrinin alfanümerik tanımlama trendini alt üst ediyor gibi görünüyor. Volkswagen, içten yanmadan uzaklaşarak, Golf ve Tiguan gibi isimlerden ID.3 ve ID.4 gibi isimlere doğru tamamen harf ve rakamlardan oluşan bir adlandırma stratejisine geçti. BMW ve Mercedes de iX ve EQS gibi takma adlar kullanıyor.



Volvo'nun XC'yi SUV'ler, V'yi station wagonlar, C'yi coupe'ler ve S'yi sedanlar için kullanması 1995 yılına kadar uzanıyor. Ancak yeni bir çağa girerken İsveçli otomobil üreticisi bu değişimi yeni isimlerle işaretlemek istiyor.



Samuelsson, “Tamamen yeni bir mimariden, merkezi bilgi işlemli yeni nesil elektrikli, tamamen elektrikli otomobillerden bahsediyoruz. Bunun yeni bir başlangıç ??olduğunu belirtmek iyi ve net ve bu yüzden mühendislik çağrışımlı sayılara ve harflere sahip olmayacağız. Yeni doğmuş bir çocuğa isim verdiğiniz gibi onlara da bir isim vereceğiz.” diye konuştu.



“Recharge” konseptiyle ön izlemesi yapılan XC90'ın devamı, “gereksiz unsurları” ortadan kaldıran ve “yüksek hassasiyette, aynı hizada yürütmeye” izin veren radikal bir tasarıma sahip olacak. Yalnızca elektrikli otomobillere özel platforma dayanan yeni SUV, gelişmiş sürücü yardımları, kablosuz güncellemeler ve daha fazlasını içerecek.



Volvo'nun elektrikli otomobiller çağına girerken bunu yeni bir adla işaretlemek istemesi şaşırtıcı değil. Dönüştürücü nitelikteki yeni model 2022'de piyasaya sürülecek olmasına rağmen, Samuelsson henüz bir isim teyit edilmediğini ancak şirket içinde “çok ilginç ve yaratıcı bir tartışmanın devam ettiğini” söylüyor.

Son Güncelleme : 25 Temmuz 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo