Jeep'in Sualtı Elektrikli Wrangler Teaser'ı Göründüğü Kadar Çılgın Değil

Ototeknikveri     26 Temmuz 2021 09:17

Jeep, gelecek planlarını tanıtmak amacıyla kısa süre önce, diğer şeylerin yanı sıra su altında sürüş yapan bir Wrangler'ı gösteren bir video da yayınladı. Firma bununla biraz ileri gitmiş olabilir mi?

Jeep'in Sualtı Elektrikli Wrangler Teaser'ı Göründüğü Kadar Çılgın Değil
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçen hafta Detroit Free Press'e konuşan Jeep CEO'su Christian Meunier, otomobil üreticisinin suda ne yapmak istediğini biraz daha derinleştirdi.

Meunier, "Muhtemelen 2030 sonrasında gerçekleşebilecek bir şeye ufak bir göz kırpmak istedik. Bazı çılgın, heyecan verici insanlar bunu şu anda yanmalı motorlarla bile yapabiliyor. Pilli bir otomobille nasıl olacağını düşünmek heyecan verici." dedi.

Aslında buradaki öneri, gaz veya dizelle çalışan bir Wrangler'ın aksine, bir elektrikli güç aktarma organının çalışması için havaya ihtiyaç duymaması. Bu nedenle, elektrik sistemi su geçirmez yapılabilirse, SUV'yi tamamen suya daldırmaktan ve su altında sürmekten - en azından teoride - hiçbir şey durduramaz.

Ancak bu, ilk defa Jeep'in gösterdiği bir örnek değil. Meunier'in yukarıdaki alıntıda ima ettiği gibi, bu daha önce yapılmış bir şey. Belki de su altında sürüş yapan bir Jeep'in en iyi bilinen örneği, Motor Trend Channel'ın Dirt Every Day 54. bölümünden geliyor.

2016'da yayınlanan videoda, sunucu Fred Williams bir Cummins dizel motorunu bir Jeep Wrangler TJ'ye 12 fit (3,6 metre) derinliğindeki bir gölette sürerken nefes almasına izin vermek için bazı bosozoku tarzı borularla takıyordu.

Tabii ki, olay sadece uzun bir giriş ve egzoz boruları eklemekten biraz daha karmaşık. Aslında buradaki odak noktası, otomobil üreticisinin elektrik gücüne geçiş yapmanın bir Jeep'i Jeep yapan özelliklerden hiçbir şey eksiltmeyeceğini iddia etmesi. Günün sonunda müşterilerinin istediği şey de bu.

Son Güncelleme : 26 Temmuz 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo