SsangYong'un Yeni SUV Tasarımına Jeep Ne Diyecek?

Ototeknikveri     27 Temmuz 2021 08:58

Koreli SsangYong umut bağladığı yeni modellerinden birinin alacağı tasarım yönünü açıkladı. Kod adı X200 olan bu SUV'nin şirketin felsefesini temsil etmesi bekleniyor: "Güçlendirilmiş Dayanıklılık".

SsangYong'un Yeni SUV Tasarımına Jeep Ne Diyecek?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Taslak, kompakt SUV'u dayanıklı ve eğlenceli hale getirme etkisine sahip, ünlü bir off-road markasından birkaç "tanıdık" tasarım ipucu içeriyor gibi görünüyor. Ssangyong, tasarımının temeli olarak ikonik Jeep CJ'den ilham alan orijinal 1983 Korando SUV'u kullandığını ve böylece kendi geçmişine baktığını söylüyor.
 

Otomobil üreticisi X200'ün takip etmesi gereken dört temel tasarım konseptini şöyle belirledi: "Sağlam Mimari", "Beklenmedik Zevk", 'Canlı Kontrast' ve 'Doğa ile Birliktelik'. Kompakt crossover Korando'dan esinlense de, şirket, X200'ün boyut olarak serisinde tam olarak nerede konumlanacağını söylemedi.
 

Ancak bu tasarım konseptlerinin, tasarımın sağlam, yapısal şekline, sağlam görünüm ile estetik unsurlar arasındaki kontrasta, doğayla uyumuna ilham vermesi ve hem arazi araçları sevenlere hem de şehir insanlarına hitap etmesine yardımcı olması bekleniyor. Bunlar aslında arazi tarzı crossover pazarındaki tüm tanıdık sloganlar diyebiliriz.
 

X200, J100'ün piyasaya çıkışını takip ediyor. Orta boy SUV ve pickup Haziran ayında tanıtıldı ve aynı zamanda “Powered by Toughness” tasarım anlayışını kullanıyor. Araçların tümü, markayı yeniden kurma planının bir parçası.
 

Ssangyong, X200'ün güç aktarım mekanizmasının elektrikli olacağını açıkça söylemese de, bu yeni araçların SsangYong'a SUV pazarında güçlü bir dayanak sağlamak için birleşeceğini ve "çevre dostu güç aktarma organlarına" sahip olacağını duyurdu. J100, hem tamamen elektrikli hem de içten yanmalı güç aktarma organlarını kullanabilen yeni bir platforma dayalıyken, SsangYong ayrıca mevcut Korando'yu elektrikli bir aktarma organına sahip olacak şekilde güçlendirerek şirketin teknolojiye yatırım yaptığını gösteriyor.
 

SsangYong Tasarım Merkezi başkanı “Eşsiz mirasımızdan büyük ölçüde yararlanarak gelecekteki tasarım vizyonumuzu ve ürün felsefemizi yeniden yorumladık. Gelecek J100 ve X200 modelleriyle tasarım açısından kuma bir çizgi çektik ve bu noktadan sonraki her şey bu yeni marka tasarım yönünü takip edecek." dedi.

Son Güncelleme : 27 Temmuz 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo