Toyota Dizel Motorlu Hibrit Sistem Geliştiriyor

Ototeknikveri     02 Ağustos 2021 12:26

Dünya, elektrikli taşıt çağına doğru hızla ilerliyor ve otomobil üreticileri, içten yanmalı motorların geliştirilmesini kademeli olarak tamamen elektrikli güç aktarma organları lehine terk ediyor. Ancak, en azından BestCarWeb'in bir haberine göre, ticari araçlarda kullanılan dizel motorların henüz ölmediği görülüyor.

Toyota Dizel Motorlu Hibrit Sistem Geliştiriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota'nın 2030'larda hala varlığını sürdürebilecek daha temiz bir dizel motor geliştirmeye başladığı iddia ediliyor. Japonya'da ve dünyadaki diğer pazarlarda yaklaşan yanmalı motorlar ile ilgili kısıtlamalara uymak için, yeni dizel muhtemelen bir tür elektrifikasyonu entegre edecek. Dizel - hibrit kombinasyonu alışılmadık olsa da hiç duyulmamış bir şey değil ve hibrit teknolojisinde üstün olan Toyota için bu zor olmamalı.

Söylentiler doğruysa, yeni dizel-hibrit motor, yeni Land Cruiser ve yakında çıkacak olan Land Cruiser Prado gibi arazi araçları ve Hiace gibi ticari araçlar için çok uygun olacaktır. Elektrikli bir dizel, yüksek tork seviyelerini genişletilmiş menzil, yakıt verimliliği ve dayanıklılık ile birleştirir. Ayrıca, şarj altyapısına erişimi olmayan uzak bölgelerde yaşayanlar için de kullanışlı olacaktır.

Yeni Toyota Land Cruiser 300 serisi, 304 hp (227 kW, 309 ps) ve 700 Nm tork üreten 3.3 litrelik bir V6 dizel içeriyor. 2019'da tanıtılan Toyota Hiace ise 174 hp (130 kW / 177 PS) ve 450 Nm'ye kadar tork üreten 2,8 litrelik dört silindirli bir turbo dizel ile sunuluyor.

Hatırlatmak gerekirse, son tam hibrit dizel, önceki nesil Peugeot 3008 ve 508'in Hybrid4 versiyonlarının yanı sıra 2011 ve 2016 yılları arasında Citroen DS5'i üreten PSA Group'tan geldi. Bu durumda, sistem 2.0 HDi dizel motor ile ön tekerlekleri, elektrikli motor ile arka tekerlekleri sürüyordu.

Kağıt üzerinde umut verici görünse de, Fransız şirket bu düzenden çabucak vazgeçti ve yeni nesil hibritleri için dizel motorları benzinli motorlarla değiştirdi. O zamandan beri Audi, BMW ve Mercedes-Benz gibi otomobil üreticilerinin kalan az sayıdaki dizel motorlu sistemi, yarı hibrit teknolojisini kullanıyor.

Son Güncelleme : 02 Ağustos 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo