Toyota Grand Highlander, 2023'te Hibrit Seçenekle Gelebilir

Ototeknikveri     09 Ağustos 2021 02:37

Altı ay önce, Toyota'nın Grand Highlander adını markalaştırdığı bildirilmiş ve seriye yeni bir üyenin katılacağı ima edilmişti. Bugün, Automotive News'e göre 2023'te tanıtılacak olan Highlander'ın daha büyük versiyonu hakkında daha fazla bilgiye sahibiz.

Toyota Grand Highlander, 2023'te Hibrit Seçenekle Gelebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota Highlander'ın dördüncü neslinin (Avustralya'da Kluger olarak satılıyor) prömiyeri 2019'da yapıldı ve 2000 yılında ilk nesil çıktığında başlayan bir mirası sürdürdü. Toyota'nın TNGA tabanlı üç sıralı SUV modeli bu yıl Avrupa ve Çin'de de tanıtıldı.

AB'ye özel Toyota Highlander, yalnızca hibrit güç aktarma organıyla sunuluyor

Highlander her yeni nesilde boyut olarak büyürken, özellikle ABD pazarında her zaman daha büyük ve daha geniş araçlara ihtiyaç var. Toyota'nın mevcut SUV serisi, daha büyük Sequoia'yı (ayrıca ABD'de bulunmayan Land Cruiser Prado ve Land Cruiser Series 300'ü) içeriyor, ancak 50.500 dolardan başlayan kamyonet tabanlı SUV, 35,085 dolardan başlayan fiyatlarla satılan otomobil tabanlı Highlander'dan çok daha pahalı. Bu nedenle, boşluğu kapatmak için Toyota'nın ekstra alan sunarken Highlander'dan biraz daha pahalıya mal olabilecek bir Grand Highlander versiyonu da geliştirdiği söyleniyor.

Son haberlere göre Grand Highlander, Sienna MPV ile birlikte Indiana'da üretilecek. Doğal olarak, uzatılmış aks mesafesi ve/veya daha uzun bir arka çıkıntı sayesinde 4950 mm uzunluğundaki normal Highlander'dan daha uzun olacak. Bu, üçüncü sıradaki yolcular için daha fazla bacak mesafesi ve muhtemelen daha büyük bir bagaj alanı sağlayacak.

Kaputun altında, Grand Highlander'ın V6 ve dört silindirli hibrit dahil olmak üzere normal Highlander ile aynı motor seçeneklerini sunmasını bekliyoruz. Hibrit sistem, eklenen ağırlık için yeterli olacak 243 hp (181 kW / 246 PS) toplam güç çıkışı için 2,5 litrelik benzinli motoru iki elektrik motoruyla birleştiriyor.

Toyota Grand Highlander'ın 2024 modeli olarak 2023'te piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Son Güncelleme : 09 Ağustos 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo