Renault ve Geely, Çin'de Hibrit Araçlar İçin Ortaklık Kuruyor

Ototeknikveri     10 Ağustos 2021 01:57

Renault Grubu, Çinli şirket Geely Holding ile işbirliği için bir mutabakat zaptı (MoU) imzaladı. Anlaşmaya göre Geely, Çin'de Renault markalı hibrit araçlar üretip satacak, Renault ise Lynk & Co'nun Güney Kore'deki satışlarını genişletmesine yardımcı olacak.

Renault ve Geely, Çin'de Hibrit Araçlar İçin Ortaklık Kuruyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çin'deki en büyük özel otomobil üreticisi Geely, mevcut yerel fabrikalarda Renault'nun hibrit araçlarını üretmek için kendi kaynaklarını ve teknolojilerini kullanacak. Fransız grup “marka stratejisi, kanal ve hizmet geliştirmeye katkıda bulunacak”. Yeni ortaklık, Renault'nun Dongfeng Motor Group ile önceki ortak girişiminin sona erdiği 2020'den sonra Çin'e dönüşünün sinyalini veriyor. Çin yapımı, Renault markalı hibritlerin gelecekte diğer pazarlara da ihraç edilmesi muhtemel.



Automotive News tarafından bildirildiği üzere, anlaşma hibrit modellere odaklanırken, sonunda ortaklaşa geliştirilen elektrikli araçlar da olabileceği söyleniyor. Bu, “her iki ortağın da açık ve yenilikçi ortaklık modeli ruhu altında daha fazla potansiyel keşfetmeye devam edeceğini” belirten resmi açıklamada ima edildi.



Geely, Renault hibritlerini kendi fabrikalarında üreterek uzmanlık kazanacak. Çinli şirket için bir başka avantaj da, Renault Samsung Motor'un yirmi yılı aşkın bir süredir var olan Güney Kore pazarındaki deneyimini "Lynk & Co'nun enerji verimli araç platformlarına dayalı araçların yerelleştirilmesini keşfetmek" için kullanabilecek olması.



Bu, Geely ile anlaşma imzalayan ilk Avrupalı ??otomobil üreticisi değil. Daimler ve Geely arasındaki ortak girişim, Çin yapımı, Smart markalı elektrikli otomobillerin tüm dünyada satılmasına izin verecek.

Son Güncelleme : 10 Ağustos 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo