2022 BMW iX3, Güncellenmiş Görünüm ve Yeni Teknolojiyle Çıkıyor

Ototeknikveri     11 Ağustos 2021 09:16

Bu yılın başlarında internete sızan görüntülerin ardından BMW, makyajlı iX3'ü resmi olarak tanıttı.

2022 BMW iX3, Güncellenmiş Görünüm ve Yeni Teknolojiyle Çıkıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Münih Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkan güncellenmiş model, tek parça bir çerçeveye sahip daha büyük bir böbrek ızgara ile donatıldı. Lazer ışıkları isteğe bağlı olsa da, daha ince LED farlarla çevrili.



iX3 artık M Sport paketi ile standart olarak geliyor ve değişiklikler bununla sınırlı değil. Daha agresif ön kısım ve sportif bir arka difüzör dikkat çekiyor. Üç boyutlu arka lambalar ve aerodinamik tasarıma sahip 19 veya 20 inç jantlar öne çıkan özellikleri tamamlıyor.



Sürücüler 12,3 inç dijital gösterge paneli ve daha büyük 12,3 veya 12,5 inç bilgi-eğlence sistemi bulacağından kabinde daha büyük değişiklikler meydana geliyor. Bunlara yeni kontrol düğmeleri, yenilenmiş bir orta konsol ve yeni bir vites kolu katılıyor.



Alıcılar ayrıca yeni Alüminyum Rhombicle koyu renk kaplamanın yanı sıra delikli Sensatec döşemeye sahip yeni standart spor koltuklar bulacaklar. Koltuklar, istek üzerine deri ile de donatılabiliyor.



Performans cephesinde, 282 hp (210 kW / 286 PS) güç çıkışı ve 400 Nm tork üreten arkaya monte edilmiş bir elektrik motoru ve 80 kWh'lik bir pil takımı var. Bu kurulum, modelin sıfırdan 100 km/s hıza 6.8 saniyede çıkmasını ve elektronik olarak sınırlandırılmış 180 km/s azami hıza ulaşmasını sağlıyor. Daha da önemlisi, crossover, WLTP test döngüsünde 460 km menzile sahip.



Pil gücü azaldığında, araç sahipleri iX3'ün 150 kW hızlı şarj özelliği için müteşekkir olacak. Bu özellik modele 10 dakikada yaklaşık 100 km menzil sağlıyor. Ayrıca 11 kW BMW Wallbox ile evde, crossover yaklaşık 7,5 saatte tam şarj olabiliyor.



Güncellenen iX3, bu Eylül ayında üretime girecek ve hem yerel pazar hem de ihracat pazarları için Çin'de üretilecek. Model bu sonbaharda Avrupa'ya gelecek ve vergiler dahil 67.300 Euro'ya (78.878 $) mal olacak.



Avrupa modelleri, metalik boya, panoramik cam tavan ve otomatik bagaj kapağı ile birlikte gelen “Inspiring” versiyonu dahil olmak üzere iki donanım serisi sunacak. Alıcılar ayrıca uyarlanabilir bir süspansiyon, elektrikli koltuklar, bir spor direksiyon simidi ve ön ısıtma ve ön koşullandırma işlevlerine sahip üç bölgeli otomatik klima kontrol sistemi bulacaklar.



Daha fazla lüks arayan müşteriler, akustik cam ve 20 inç jantlar ekleyen "Impression" versiyonuna geçebilirler. Diğer öne çıkan özellikler arasında bir head-up display, Vernasca deri ve Harman Kardon premium ses sistemi yer alıyor.

Son Güncelleme : 11 Ağustos 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo