2022 Audi Q5 e-tron Çin'den Sızan Fotoğraflarda Ortaya Çıktı

Ototeknikveri     11 Ağustos 2021 11:18

Birkaç gün önce Audi'nin elektrikli bir SUV'sinin kamufle edilmiş bir prototipini gördük ve şimdi modelin ilk net görüntüleri Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı'ndan internet ortamına sızdırıldı. Şanghay'da ön izlemesi yapılan model Q5 e-tron olarak adlandırılıyor ve yıl sonundan önce Çin pazarında piyasaya sürülecek.

2022 Audi Q5 e-tron Çin'den Sızan Fotoğraflarda Ortaya Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi Q4 e-tron'da olduğu gibi, Q5 e-tron da Volkswagen Grubu'nun MEB platformunu temel alıyor. Ancak 4.876 mm uzunluğuyla Volkswagen ID.6 kardeşiyle eşleşerek daha fazla iç alan ve pratiklik sağlıyor.

Tasarım açısından, otomobil daha koyu renkli kaplamalarla çevrili kapalı tek çerçeveli bir ızgara ile Audi'nin mevcut tasarım dilini takip ediyor. Farlar, stop lambaları ve çamurluk çizgileri gibi detaylar Q4 e-tron'a benziyor ancak genel olarak Q5 e-tron daha az agresif ve daha aile odaklı görünüyor.

Sızdırılan resimler, çeşitli tekerlek tasarımları ve gövde etrafındaki plastik kaplama için isteğe bağlı karartma işlemi ile farklı donanım seviyelerini gösteriyor. Ayrıca, Matrix LED teknolojisiyle donatılmış gibi görünen çok renkli farlara sahip bir örnek de var.

Casus fotoğrafçıların iç mekan fotoğrafları, Q4 e-tron ile aynı görünen dijital bir kokpit ve yüzer bir orta konsol ortaya koyuyor. Bu, 10,25 inç dijital gösterge paneli ve bilgi-eğlence için 11,6 inç dokunmatik ekranla donatılacağı anlamına geliyor. Kabinin 7 koltuğa izin veren üç sıra düzenine sahip olması mümkün.

Sızdırılan fotoğraflarda görünen farklı logolar, üç güç aktarma seçeneği olacağını kanıtlıyor. 177 hp (132 kW / 180 PS) güç çıkışı ile 35 e-tron ve 201 hp (150 kW / 204 PS) ile 40 e-tron, arkada tek bir motorla arkadan çekişli olacak. Amiral gemisi 50 e-tron, ön aksta 107 hp (80 kW / 109 PS) elektrik motoru ve arka aksta 201 hp (150 kW / 204 PS) elektrik motoru ile çift motorlu bir düzene, böylece dört tekerlekten çekişe sahip olacak. Tüm versiyonlar muhtemelen ID.6'da Çin'in NEDC döngüsüne göre 588 km'ye kadar yeterli enerji sağlayan daha büyük 77 kWh pil alacak.

Audi Q5 e-tron 2021'in sonuna doğru Çin'de satışa sunulacak ve muhtemelen yerel olarak üretilen Volkswagen ID.6 gibi ihracat için tasarlanmamış.

ABD ve Avrupa için Audi, yeni nesil tamamen elektrikli Porsche Macan ile daha üstün KKD mimarisini paylaşacak olan Q6 e-tron'u yakında piyasaya sürecek. Bu modelin, daha da büyük e-tron amiral gemisi SUV'nin makyajlı versiyonuyla birlikte 2022'nin ikinci yarısında çıkması bekleniyor.

Son Güncelleme : 11 Ağustos 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo