Kia EV6, Carbon Trust Sertifikası Alan İlk Kore Otomobili Oldu

Ototeknikveri     12 Ağustos 2021 03:32

Kia bugün tamamen elektrikli EV6'nın bağımsız çevre danışmanlığı Carbon Trust'tan karbon ayak izi sertifikası aldığını duyurdu. Bu, onu sertifikayı alan ilk Kore otomobili yapıyor.

Kia EV6, Carbon Trust Sertifikası Alan İlk Kore Otomobili Oldu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia'nın iş planlama başkanı Sangdae Kim, "Bu, bir aracın yaşam döngüsü boyunca karbon ayak izini azaltmak için şu anda aldığımız çok çeşitli önlemlerin önemli bir doğrulaması. Önümüzdeki yıllarda ürün yelpazemize daha fazla elektrikli model katarken, sürdürülebilirlik çabalarımızı hızlandıracağız ve çevresel etki söz konusu olduğunda yüksek düzeyde şeffaflık elde ettiğimizden emin olacağız” dedi.
 

Sertifika, bir ürünün karbon ayak izini ölçerken aracın tüm tedarik zincirini ve yaşam döngüsünü dikkate alıyor. Yani EV6'ya yalnızca elektrikli güç aktarma organları değil, aynı zamanda PET geri dönüştürülmüş plastikten yapılmış iç mekanı da yardımcı oldu.
 

Şirket, aracın toplam karbon ayak izini açıklamış olsa da, pillerde kullanılan maddeler için yapılan madenciliğinin elektrikli otomobilleri geleneksel otomobillerden daha fazla karbon yoğun hale getirme eğiliminde olduğunu belirtmekte fayda var. Ancak daha düşük ömür boyu emisyonlar, kullanımları bir benzinli motordan daha az emisyona neden olduğu için bu durumu dengeliyor.

Kia EV6, 482 km menzile sahip (henüz EPA tarafından onaylanmamış olsa da) ve 576 hp'ye kadar güç çıkışı üretebiliyor. Bu, en yüksek donanım seviyesinde sadece 3,5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkış sağlıyor. Ayrıca 167 hp güç çıkışı ve daha küçük bir pil paketine sahip giriş seviyesi bir model de mevcut.
 

Büyük pil takımı ve 320 hp (239 kW / 324 PS) ile EV6 First Edition, ABD'de 58.500 dolardan satılıyor.

Son Güncelleme : 12 Ağustos 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo