Araba Sahibi Olmanın En Kolay Olduğu Ülke Avustralya, En Pahalısı Türkiye

Ototeknikveri     15 Ağustos 2021 04:01

Araba sahibi olmak, hem iş hem de bireysel kullanım için önemli bir ihtiyaç ve hareket özgürlüğü sağlıyor. Arabanın satın alması kadar kullanımı ve bakımı da masraflı bir iş. Peki araba sahibi olmak için en ucuz ülke hangisi?

Araba Sahibi Olmanın En Kolay Olduğu Ülke Avustralya, En Pahalısı Türkiye
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Araba sahibi olmak, hem iş hem de bireysel kullanım için önemli bir ihtiyaç ve hareket özgürlüğü sağlıyor. Arabanın satın alması kadar kullanımı ve bakımı da masraflı bir iş. Peki araba sahibi olmak için en ucuz ülke hangisi? Bunun cevabını vermek için scrapcarcomparison tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, bu ünvan Avustralya'ya gidiyor ve ABD'yi ikinci sırada, Danimarka'yı ise üçüncü sırada bırakıyor.
 

Daha gerçekçi bir tablo için, çalışma yalnızca arabaların ortalama satış fiyatını değil, aynı zamanda sigorta, onarım ve yakıt maliyetlerini de içeriyordu. Ardından, bu maliyeti her ülkenin ortalama yıllık maaşıyla karşılaştırdılar.
 

Sonuçlar, bir araba sahibi olmak ve çalıştırmak için gereken yıllık maaşın yalnızca %49,48'i ile Avustralya'nın otomotiv meraklıları için oldukça mükemmel bir yer olduğunu gösteriyor. Ortalama bir otomobil için gereken yıllık gelirin %54,87'si ile Amerika Birleşik Devletleri ikinci sırada yer alırken, onu Danimarka (%60,34), Kanada (%64,40) ve İsveç (%75,84) izliyor. Listenin devamında Almanya (%78,44), Hollanda (%84,65), Fransa (%87,00), Birleşik Krallık (%89,36) ve Finlandiya (%91,58) bulunuyor.
 

Gördüğünüz gibi, ilk 10 listesindeki ilk ve son ülke arasındaki fark oldukça etkileyici ve Avustralyalıların ve Amerikalıların otomobil sahipliği açısından dünyanın geri kalanına kıyasla ne kadar şanslı olduklarını gösteriyor. Ancak, varsayımlarda bulunmadan önce, araba sahibi olmak için en pahalı 10 ülkenin olduğu yelpazenin diğer ucunu da görmelisiniz.
 

En kötü sonuçlar, araba sahibi olmak ve kullanmak için yıllık gelirin %652.29'una ihtiyaç duyulan Türkiye'den geliyor. Bu da onu Avustralya'dan 13 kat daha pahalı yapıyor. Buna rağmen Türkiye, Fiat, Renault, Toyota, Honda vb. markalara ait yerel fabrikalarla ayda 100.000'den fazla binek otomobil üretimine sahip. 82 milyonluk bir nüfusa sahip Türkiye'nin yollarında toplam 21 milyon araç kullanılıyor.
 

Araç sahipliği açısından en pahalı ikinci ülke Arjantin (%515.77), ardından Kolombiya (%508.93), Uruguay (%443.68) ve Brezilya (%441.89) geliyor. Bu da, araba sahibi olmak için en kötü 5 ülkeden 4'ünün Güney Amerika'da bulunduğu anlamına geliyor.
 

Sonuçlar ilginç olsa da, çalışmanın bazı zayıf noktaları var. İlk olarak, çalışma yetersiz veri mevcudiyeti nedeniyle dünyadaki 195 ülkeden sadece 40'ını içeriyordu. İkinci olarak, hesaplamalar, sonuçları önemli ölçüde değiştirebilecek her pazardaki kullanılmış arabaların maliyetini dikkate almadan, yepyeni bir Volkswagen Golf ve bir Toyota Corolla'nın maliyetine dayandırılmış. Son olarak, ortalama maaş her ülkenin asgari ücretinden önemli ölçüde daha yüksek olabilir ki bu muhtemelen bu çalışma için daha iyi bir gösterge olacaktır.

Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo