Elon Musk, Alman Gigafactory'nin İlk Araçlarını Ekim Ayında Üreteceğini Söyledi

Ototeknikveri     15 Ağustos 2021 07:09

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, medyaya, şirketin Berlin yakınlarındaki Gruenheide'de yer alan yeni fabrikasının Ekim ayında üretime başlamasını umduğunu söyledi. Fabrika hala inşaat aşamasında.

Elon Musk, Alman Gigafactory'nin İlk Araçlarını Ekim Ayında Üreteceğini Söyledi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Reuters'in bildirdiğine göre, Şansölye Angela Merkel'in yerini alması beklenen muhafazakar aday Armin Laschet'i ağırlayan Musk, fabrika ziyareti sırasında, "Şansımız varsa, ilk arabaları yapmak için Ekim ayında onay almayı umuyoruz" dedi.

Fabrikanın ilk planlara göre Temmuz 2021'de açılması gerekiyordu, ancak açılışı 2021'in sonlarına ertelendi ve bazı haberler üretimin Ocak 2022'ye kadar başlamayacağını iddia ediyor. Musk, gecikmeler için kamuoyu önünde Alman bürokrasisini suçladı ve görünüşe göre mevcut Alman hükümetinin bürokrasisini eleştiren Laschet ile iyi anlaşıyor.

Fabrika ziyareti sırasında Laschet, "Bazen yeni bir şey icat etmek Almanya'da bürokrasiyi ortadan kaldırmaktan teknik olarak daha kolay gibi görünüyor." dedi.

Fabrika, inşaat uygulamaları için birkaç kez teftiş edildi. Mayıs ayında Alman yetkililer, inşaat ekiplerine ulusal asgari ücretten daha az ödeme yaptığı ve onları koronavirüs vakalarının yayılabileceği sıkışık yaşam alanlarında barındırdığı iddiasıyla inşaat sahasını araştırdı.

Bu arada Nisan ayında tesis, fabrikadan gelen atık suyu yerel içme suyu kaynağına yönlendiren yasadışı tesisat kullandığı iddiasıyla Brandenburg Çevre Bakanlığı'nın incelemesine girdi. Reuters, çevre ajansının henüz tesise nihai onaylarını vermediğini bildirdi.

Ne olursa olsun Musk, tesis konusunda heyecanlı ve herkesi açılışa davet eden Tweetler atıyor.

Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo