Paul Smith'ten Çevreci Konsept: MINI STRIP

Ototeknikveri     16 Ağustos 2021 01:49

MINI, stilden ödün vermeden sürdürülebilir tasarıma odaklanan MINI STRIP konsept otomobilini yaratmak için ünlü moda tasarımcısı Paul Smith ile birlikte çalıştı. Tek seferlik MINI STRIP, orijinal bileşenlerinin çoğundan arındırılarak "yapısal özüne" indirgenen tamamen elektrikli ve üç kapılı bir MINI Cooper SE'ye dayanıyor.

Paul Smith'ten Çevreci Konsept: MINI STRIP
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

“Sadelik, Şeffaflık, Sürdürülebilirlik” temasının ardından Paul Smith, otomotiv dışı bir bakış açısıyla, yalnızca kesinlikle gerekli olanı koruyarak birçok soru sordu. Bu yaklaşım, üretim modelinden daha hafif olan ve elektrik menzili ve performansı üzerinde fayda sağlayan daha sürdürülebilir bir otomobilin ortaya çıkmasına neden oldu.

Dış değişiklikler, ham ve boyanmamış gövdeyi (hem galvanizli çelik hem de plastik paneller bitmemiş şekilde bırakılmış) içeriyor ve yalnızca ince bir şeffaf boya tabakası aracı korozyona karşı koruyor. Yeniden tasarlanan ayırıcı ve arka tampon ekleri geri dönüştürülmüş plastikten 3D olarak basılmışken, plastik kaplama bilerek cıvatalanmış.

MINI tasarımcıları, her ikisi de geri dönüştürülmüş Perspex'ten yapılmış benzersiz aerodinamik jant kapakları ve yeni bir ızgara yarattı. Geniş panoramik tavan da aynı hafif malzemeden yapılırken, kaportanın metal yapısı çıplak bırakılmış. Garip olan, arka lambaların güncelleme öncesi bir modelden gelmesi ve yeni lambalari Union-Jack grafikleriyle değiştirmesi.

Sadeleştirilmiş kabin ise dış cepheden bile daha etkileyici. Üretimi sırasında karbondioksiti emen bir malzeme olan geri dönüştürülmüş mantar, geleneksel plastik malzemeye alternatif olarak ön konsolun üst kısmında, güneşliklerde ve kapıların üst kısmında kullanılmış. Diğer tüm döşeme panelleri atlanmış ve burada mavi ile boyanmış olan temel metal yapı ortaya çıkmış.

Gösterge paneli, füme cam kaplamalı tek parça yarı şeffaf bir bölüm, merkezi gösterge ise yerini bir akıllı telefon yuvasına bırakmış. Alüminyum direksiyon simidi, bisikletlerden ilham alınarak gidon bandıyla sarılmıştır, böylece araç sahibi yıprandığında bandı kolayca değiştirebiliyor. Hava yastığının bulunduğu orta kısım, kapı panelleri gibi file malzeme ile kaplanmış.

Koltuklar tamamen geri dönüştürülebilir monokrom örgü kumaşla kaplanmış ve süslü yer paspasları geri dönüştürülmüş kauçuktan yapılmış. Tırmanma ipinden yapılmış emniyet kemerleri ve çekme kolları kabinin geri kalanıyla tezat oluşturacak şekilde parlak turuncuya boyanmış.

Son bir dokunuş olarak, şarj portu açıldığında, Paul Smith'in kendisi tarafından tasarlanmış bir elektrik fişi çizimi ve neon yeşili boya görülüyor. Güç aktarma sistemine gelince, konsept otomobil aynı 181 hp (135 kW / 184 PS) elektrikli motor ve MINI Cooper SE'nin üretim versiyonunda bulunan 32,6 kWh pil ile donatılmış.

MINI STRIP konsepti üretim için tasarlanmasa da İngiliz şirket, otomotiv endüstrisi için daha sürdürülebilir bir geleceğe doğru ilerlerken tasarım yaklaşımını gelecekteki araçlarda kullanacak.

Son Güncelleme : 16 Ağustos 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo