Yeni Skoda Fabia Bir Depo ile Neredeyse 1000 KM Gidebiliyor

Ototeknikveri     17 Ağustos 2021 01:21

Mayıs ayında tanıtılan dördüncü nesil Skoda Fabia, Avrupa showroomlarına gelmeye neredeyse hazır ve Çek şirketi, seri hakkında birkaç ayrıntı daha duyurdu.

Yeni Skoda Fabia Bir Depo ile Neredeyse 1000 KM Gidebiliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Verimli motorları ve aerodinamik olarak optimize edilmiş tasarımı sayesinde, bütçe dostu süpermini 900 km'nin üzerinde bir WLTP menziline sahip olacak.
 

Skoda Fabia, VW Group'un en yeni EVO neslinden Euro 6d emisyon standartlarına uygun beş motorla sunulacak. Güzel olan, Fabia'nın motorlarının ve vites kutularının çoğunluğunun Çek Cumhuriyeti'nde Skoda tarafından üretilecek olması.
 

Skoda, 900 km'den fazla menzile, isteğe bağlı 50 litrelik depo ile birleştirildiğinde beş motor seçeneğinden dördü (muhtemelen 1.5 TSI hariç) ile ulaşılabileceğini iddia ediyor. Bu, 40 litrelik depo ile donatılmış standart Fabia'nızın yakıt ikmali yapmadan o kadar uzağa gidemediği anlamına geliyor. Gelecekte en hesaplı seçenek olarak, CNG kullanan bir G-TEC varyantı da bekliyoruz.
 

Dizel, yarı hibrit veya tam hibrit seçenekleri olmayacak olsa da, yalnızca benzinli motorlar bir dizi iyileştirme sayesinde oldukça verimli olmaya devam edecek (ortalama yakıt tüketimi 4,9 ila 5,6 lt/100 km ve CO2 emisyonları 113 ila 142 g/km arasında). Bunlar arasında sürtünmeyi azaltan pistonlar ve piston segmanları ile optimize edilmiş bir krank mili tahriki ve ayrıca daha fazla soğutma verimliliği için silindir kafası ve motor bloğu çevresinde modifiye edilmiş bir su sirkülasyon sistemi yer alıyor.
 

Motor yelpazesi, 64 hp (48 kW / 65 PS) veya 79 hp (59 kW / 80 PS) ile Atkinson çevriminde çalışan doğal emişli üç silindirli 1.0 MPI'den başlıyor. En yavaş Fabia'nın azami hızı 172 km/sa ve sıfırdan 100 km/s hıza çıkmak için 15.9 saniyeye ihtiyacı var. Bu seçenekler performanstan daha çok ekonomiye önem verenler için ideal.

Ardından, Miller döngüsünde çalışan, 94 hp (70 kW / 95 PS) veya 109 hp (81 kW / 110 PS) üreten, değişken türbin geometrili turboşarjlı üç silindirli 1.0 TSI var. İkinci seçenek, 5 vitesli yerine 6 vitesli manuel şanzıman ile donatılmış ve ayrıca 7 vitesli DSG seçeneğine de sahip. 1.0 TSI, 4,9 lt/100km (WLTP) ortalama yakıt tüketimi ile tüm serideki en çevre dostu seçenek.
 

Son olarak, en güçlü seçenek, 148 hp (110 kW / 150 PS) üreten ve yalnızca 7 vitesli DSG şanzıman ile çalışan aktif silindir yönetimi (ACT) teknolojisine sahip dört silindirli 1.5 TSI. Bu, ön verilere göre 8 saniyede 0-100 km/sa hızlanmaya ve azami 225 km/sa hıza izin verecek.
 

Yeni Fabia'nın bir başka harika özelliği de iki isteğe bağlı süspansiyon/şasi çeşidi. Rough-Road paketi, Skoda Octavia Scout'taki uygulamaya benzer şekilde, gövde altı koruması, modifiye edilmiş süspansiyon ve daha fazla dayanıklılık ve standart versiyona göre 15 mm artırılmış yerden yükseklik sunan özel yaylar içeriyor. Bu, Fabia'yı çakıllı yollarda hafif arazi sürüşü yapmaktan hoşlananlar için bir crossover süpermini'ye dönüştürecek.
 

Öte yandan, 15 mm alçaltılmış ve daha sert bir yay düzenine sahip spor süspansiyon seçeneği de bulunuyor. Bu seçeneğin, en güçlü 1.5 TSI versiyonu ile birleştirildiğinde daha mantıklı olacağını ve Fabia'ya taşıma kapasitesini geliştirerek daha iyi performans özellikleri kazandıracağını tahmin ediyoruz.

Son Güncelleme : 17 Ağustos 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo