Mercedes EQG Electric G-Serisi Eylül ayındaki Münih Otomobil Fuarı'nda Konsept Olarak Tanıtılacak

Ototeknikveri     17 Ağustos 2021 03:13

Mercedes nihayet bu Eylül ayında Münih Motor Show'da ikonik G-Serisi SUV'yi elektrikli hale getirme sözünü yerine getirecek.

Mercedes EQG Electric G-Serisi Eylül ayındaki Münih Otomobil Fuarı'nda Konsept Olarak Tanıtılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İngiliz Autocar, Mercedes'in Münih'te 2024'te gerçek bir üretim modeli G-Serisi elektrikli otomobilin önünü açacak bir konsept tanıtacağını yazdı.
 

2019 Vision EQS konseptinin bugün satın alabileceğiniz 2021 EQS'nin ön izlemesi olması gibi, EQG konsepti de bize perakende satılabilir bir EQG'nin içinin ve dışının nasıl görünebileceğine dair bazı güçlü ipuçları verecek.
 

Mercedes, G'nin ikonik kutu biçimli silüetini çok fazla kurcalamayacak, ancak Autocar, sıfır emisyon konseptinin tek parça bir ön ızgara, yeni tekerlek tasarımları ve markanın diğer EQ otomobilleriyle net bir bağlantı kurmak için revize edilmiş aydınlatma kümeleri içereceğini söylüyor.
 

İçeride, çoklu dijital ekranlar ve Mercedes MBUX bilgi-eğlence sisteminin en son sürümü dahil olmak üzere pek çok teknoloji ve bu tarz bir araca uygun seviyede lüks bekleyebiliriz.

Pil ve motor teknolojisi, 107,8 kWh'ye kadar pik paketleri sunan ve en üst düzey modeli dört tekerleğe de 516 hp güç gönderen EQS sedandan gelecek.

Bu, G-EV'yi her türlü arazide götürmek için yeterli olacaktır, ancak Autocar'ın da belirttiği gibi, EQS'nin yola uygun EVA şasisi, G-Serisi gibi bir zorlu arazi aracı için uygun olmayacaktır. Bunun yerine EQG'nin bir pili ve elektrik motorlarını kabul edecek şekilde modifiye edilmiş geleneksel bir merdiven tipi şasiye bineceği tahmin ediliyor.

EQG, Mercedes'in elektrikli otomobillerin gerçekten yetenekli arazi araçları olabileceğini kanıtlamaya yönelik ilk girişimi olmayacak. Geçen yıl, EQC SUV'yi G-Serisi 4×4²'nin portal akslarıyla güçlendiren, sürüş yüksekliğini artıran ve her iki uçta da iz genişliğini önemli ölçüde genişleten EQC 4×4² konseptini gösterdi.
 

EQG, Mercedes'in ilk üretim modeli elektrikli SUV'u da olmayacak. EQA ve EQC zaten satışta, EQB açıklandı ve yakında showroomlarda olacak, EQE ile EQS'nin SUV versiyonlarının her ikisinin de EQG'nin 2024'te çıkışından önce gelmesi muhtemel.

Son Güncelleme : 17 Ağustos 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo