2022 Genesis GV60 Elektrikli Crossover Ortaya Çıktı

Ototeknikveri     23 Ağustos 2021 02:24

Bu resmi görüntülerle ilk kez ön izlemesi yapılan ve GV60 olarak adlandırılan Genesis'in ilk elektrikli modeline merhaba deyin.

2022 Genesis GV60 Elektrikli Crossover Ortaya Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Genesis GV60, Hyundai Ioniq 5 ve Kia EV6 tarafından da kullanılan aynı E-GMP'ye (Elektrik-Küresel Modüler Platform) dayanıyor. Bu ikisine göre daha lüks ve premium bir alternatif olarak düşünülebilir ve tasarım dili diğer mevcut Genesis modelleriyle uyumlu. Adındaki 'G' Genesis'i temsil ediyor, 'V' EV'nin çok yönlülüğünü temsil ediyor ve otomobil üreticisinin mevcut terminolojisine göre daha düşük sayılar atletizmi vurguluyor, yani otomobil üreticisi bunu “şimdiye kadarki en atletik modeli” olarak pazarlıyor.

GV60'ın önü, "Dörtlü Lambalı" farları sayesinde hemen tanınabiliyor, ayrıca yeniden şekillendirilmiş ve diğer Genesis modellerinden daha küçük olmasına rağmen markanın Crest Grille'ine sahip. Ayrıca midye kabuğu tarzı bir başlık da tasarlanmış.

Yandan bakıldığında GV60'ın geleneksel yan aynaların yerine kameralara sahip olduğunu fark etmemek mümkün değil. Ayrıca yolcular SUV'ye yaklaştıkça açılan elektrikli kapı kollarına sahip. Resimdeki örnekte çok çarpıcı tekerlekler de var.

GV60'ın arkasında, Two Line LED arka lambalar, sabit bir arka spoyler ve coupe şeklinde bir tavan çizgisi bulunuyor.

Genesis GV60'ın iç tasarımında da çok özel dokunuşlar var. Özellikle Crystal Sphere, araç kapalıyken ortam aydınlatmasının bir parçasını oluşturuyor ve sürmeye hazır olduğunuzda küre dönerek elektronik vites değiştirici görünüyor. GV60'ın kabininin diğer önemli özellikleri arasında yüzer bir konsol, arka kanat kameraları için ekranlar, büyük bir dijital gösterge paneli ve belirgin bir dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi yer alıyor.

Genesis, GV60'ın teknik özelliklerini açıklamaya henüz hazır değil, ancak önümüzdeki aylarda bunu yapması bekleniyor.

Son Güncelleme : 23 Ağustos 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo