2028 Lancia Delta Hakkında Neler Biliyoruz?

Ototeknikveri     23 Ağustos 2021 08:06

Lancia, Alfa Romeo ve DS Automobiles ile birlikte Stellantis'in üç premium markasından birisi. Gelecek stratejisiyle ilgili en son haberlere göre, 2024 ve 2027 yılları arasında İtalyan markasından en az üç yeni model lansmanı bekliyoruz.

2028 Lancia Delta Hakkında Neler Biliyoruz?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Delta İçin Kısa Bir Tarih Dersi

Lancia, sonunda bir halefi olmadan modeli ürün yelpazesinden çıkarmadan önce üç nesil Delta üretti. İlk nesil 1979'da Giorgetto Giugiaro tarafından tasarlandı ve 1994'e kadar çok sayıda güncelleme ile üretimde kaldı.
 

1987 ve 1992 yılları arasında Delta tabanlı Group A yarış arabaları, Lancia için art arda altı WRC üreticisi unvanını kazandı ve onu rallideki en başarılı isimlerden biri haline getirdi. Delta'nın ömrünün sonlarına doğru, HF Integrale performans versiyonları, modern performans hatchback'ler için bir ölçüt oluşturdu ve sonunda aranan klasikler haline geldi.
 

IDEA tarafından tasarlanan ikinci nesil, Fiat Tipo'nun platformuna dayanıyordu ve 1993-1999 yılları arasında oldukça kısa bir ömre sahipti. Uzun bir aradan sonra Lancia, temellerini Alfa Romeo Giulietta ve Fiat Bravo ile paylaşarak 2008'de üçüncü nesli tanıttı. Model, 2014 yılına kadar üretimde kaldı ve görkemli yarış mirasıyla bağını kopartarak konfor ve premium stili tercih etti.

Lancia Elektriğe Doğru Gidiyor

Lancia'nın otomotiv dünyasına büyük dönüşünün 2024'te uzun zamandır beklenen yeni nesil Ypsilon ile başlaması bekleniyor. Popüler süpermini modeli 2026'da tamamen elektrikli bir crossover ve muhtemelen 2027'de elektrikli kompakt hatchback takip edecek.
 

Lancia yetkilileri hatchback gövde stilinin mantıklı olup olmayacağına henüz karar vermediği için ikincisi hafife alınmamalı. Delta'nın geliştirme programını başlatmadan önce, ortak platformlar ve bileşenler üzerindeki seçeneklerini değerlendirirken yeterli talep olacağından emin olmaları gerekiyor.
 

Yeni Delta'nın, EMP2 platformunu temel alan yeni Peugeot 308, Opel Astra ve DS 4 gibi arabaların kardeş modeli olarak görünmesi beklenebilir. Ancak, Lancia henüz premium hatchback'ini piyasaya sürmeye hazır (veya istekli) değil gibi görünüyor.

Yeşil ışık yakılırsa, dördüncü nesil Delta, Stellantis'in 35 milyar dolarlık elektrifikasyon planının bir parçası olarak açıklanan STLA Medium mimarisine dayanabilir. Resmi sunuma göre, STLA Medium tabanlı C ve D Segmenti araçları 700 km'ye (410 mil) kadar menzile sahip olacak. Güç aktarma organlarına bağlı olarak, 168-241 hp (125-180 kW / 170-245 PS) arasında değişen güç çıkışlarıyla önden, arkadan ya da dört çekişli olabilecekler.
 

Retro-ilhamlı Görünümler Olabilir

Haziran 2021'den bu yana, Fransız tasarım ustası Jean-Pierre Ploué, Lancia'nın Torino Centro Stile'daki Lancia Design'da genç yetenekleri denetleyen yeni tasarım direktörü oldu. Gelecekteki modellerin tasarım dilinde alacağı yön hakkında bir fikir sahibi olmak için henüz çok erken olsa da, şirketin şanlı geçmişine dönmesi muhtemel.
 

Elektrikli Lancia Delta için en son spekülatif çizim, modern ve minimalist iki kutulu bir tasarımı tasvir ediyor. S4 Stradale'ye bağımsız olarak tasarlanmış bu saygı duruşu kadar aşırı olmasa da, alternatif tasarım önerisi, Giugiaro tarafından tasarlanan birinci nesil Delta'dan büyük ölçüde ilham alıyor. Ön panjura entegre edilmiş farların dış şekli, alt tampon girişi, köşeli çamurluk süslemeleri ve köşeli C sütunu gibi stil ipuçları, orijinal modele net bir şekilde selam veriyor.

Henüz hiçbir şey resmi değilken, Lancia hayranları yeni bir Delta için can atıyor - özellikle de bir HF Integrale performans versiyonu ile bir araya gelirse. Bu pek olası görünmüyor, ancak umudumuzu kaybetmemeliyiz. Şirketin 115. doğum günü kutlamasının 27 Kasım 2021'de yapılması planlandığından, o zaman Lancia'nın gelecek stratejisi hakkında bazı haberler duyabiliriz.

Not: Bu çizimler, Jean Francois Hubert/SB-Medien tarafından yapılmıştır. Lancia ile ilgili olmayan veya Lancia tarafından onaylanmayan spekülatif çizimlerdir.

Son Güncelleme : 23 Ağustos 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo