Tesla, Diğer Otomobil Üreticilerinin Otonom Sürüş Teknolojisini Kullanmasına İzin Verebilir

Ototeknikveri     24 Ağustos 2021 09:10

Geçen Perşembe Tesla'nın Yapay Zeka Günü'ydü ve Elon Musk'ın şirket için hazırladığı bazı çılgın projelere ek olarak, otonom araçlara doğru ilerlemede büyük bir adım olabilecek bir şey hakkında da bir ipucu almış olabiliriz. Şirketin Tam Otonom Sürüş (FSD) teknolojisinin diğer markalara lisanslanması olasılığı ortaya çıktı.

Tesla, Diğer Otomobil Üreticilerinin Otonom Sürüş Teknolojisini Kullanmasına İzin Verebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yapay Zeka Günü etkinliğinde Autocar, Musk'a Tesla'nın FSD yazılımını açık kaynaklı hale getirmeyi düşünüp düşünmediğini sordu, Musk ise "Sistemi oluşturmak temelde aşırı pahalı, bu yüzden bir şekilde bunun maliyetini çıkartmak gerekiyor. Şunu söylemeliyim ki, diğer araba şirketleri onu lisanslamak ve arabalarında kullanmak isterse, bu harika olur. Bunun sadece Tesla arabalarıyla sınırlı olması amaçlanmamıştır.” dedi.



Bunun yararı, otomobil üreticilerinin kendi sürücüsüz teknolojilerinin geliştirme maliyetlerinin büyük ölçüde azaltılabilmesi ve bu da araçlarına dahil etmeyi daha uygun hale getirmesi olacak. Bu da teorik olarak yolda otonom sürüş özelliklerine sahip daha fazla araca yol açabilir, ancak Tesla'nın kendi müşterilerinden teknoloji için peşin 10.000 dolar veya ayda 199 dolar tahsil etmesi nedeniyle tüketiciler için ortaya çıkan maliyetin ne olacağı belli değil.



Geçmişte Musk'ın, sektörü ilerletmek anlamına geliyorsa Tesla'nın fikirlerini paylaşmaya yabancı olmadığını gördük. Daha geçen ay şirketin geniş Supercharger ağının ilk kez Tesla olmayan araçlar için de kullanılabileceği duyuruldu.

Son Güncelleme : 24 Ağustos 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo