VW, Jetta'yı Elektriklendirmeye ve Elektrikli Araçlarında Geleneksel İsimler Kullanmaya Açık

Ototeknikveri     24 Ağustos 2021 11:19

Volkswagen, yeni duyurulan Jetta'nın ve ürün gamındaki diğer geleneksel otomobillerin elektrikli versiyonlarını piyasaya sürmeyi düşünüyor.

VW, Jetta'yı Elektriklendirmeye ve Elektrikli Araçlarında Geleneksel İsimler Kullanmaya Açık
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni kompakt sedanın tanıtımı sırasında CarScoops'tan gelen bir soruya yanıt olarak bir VW temsilcisi, "Geleneksel modeller elektrikli otomobiller için olasılıklar dahilinde, bu kesinlikle bir seçenek." dedi ve yeni ID otomobillerin "yanında" yaşayabileceklerini ekledi.
 

Bu duruş, VW'nin ID ismi altında yalnızca elektrikli otomobiller ve SUV'ler üretmeye yönelik mevcut politikasında bir U dönüşünü temsil ediyor, ancak tamamen beklenmedik değil. Birincisi, Jetta'nın başarısının neyi kanıtladığını kabul ediyor: özellikle Kuzey Amerika'daki birçok alıcı, ID.3 ve ID.4 gibi daha maceracı tasarımlara karşı geleneksel görünümlü arabaları tercih ediyor. Bu alıcıların muhafazakar stili tercih etmeleri, güç aktarma sistemi seçimlerinde gerici olacakları ve bir elektrikli otomobile geçmek yerine inatla fosil yakıtlı otomobillere bağlı kalmak isteyecekleri anlamına gelmiyor.
 

Eninde sonunda, elbette, alıcıların, ya hükümet talimatlarının ya da otomobil üreticilerinin taahhütlerinin bir sonucu olarak, elektrikli otomobillere geçmekten başka seçeneği kalmayacak. VW, Avrupa satışlarının yüzde 70'inin ve ABD ve Çin satışlarının yarısının 2030 yılına kadar elektriklilerden geleceğini ve bunun sadece daha fazla ID.4 satarak gerçekleşmeyeceğini zaten belirtti.
 

ID ailesi, ID.Buzz'ın üretim versiyonu gibi heyecan verici ürünleri içerecek şekilde on yılın geri kalanında büyüyecek olsa da, Volkswagen'in elektrikli seçenekleri sunmak yerine Golf ve Jetta gibi altın kazları öldürmesi düşünülemez. En önemlisi, Jetta'nın devam eden başarısı, ABD gibi pazarlarda hala sedanlara talep olduğunu gösterirken, VW'nin mevcut ve planlanan tüm ID otomobilleri ya hatchback, ya SUV ya da minivan.

VW'nin bir elektrikli Jetta'yı nasıl yaratacağı henüz belli değil. VW daha önce, yanmalı motorunun ön tarafa monte edilmiş bir elektrik motoruyla değiştirildiği elektrikli Golf hatchback'ler sattı. Ancak yeni ID elektrikli otomobilleri, VW Group'un özel MEB EV platformu üzerine inşa edildi.
 

VW basitçe yanmalı motorlu Jetta'yı elektriklendirecek mi yoksa Porsche'nin Macan ile yaptığını yapacak ve aynı görünen ancak tamamen farklı platformlara sahip iki versiyon mu üretecek? Jetta'nın satışları küresel bağlamda nispeten mütevazı olduğundan ve otomobil hala elektrikli otomobil görünümünde sunulan Mk7 Golf'ü temel aldığından, yanmalı motordan elektrikliye geçiş basitçe gerçekleşebilir.
 

VW'nin gelecekteki bir elektrikli Jetta'yı nasıl yorumlayacağını da merak ediyoruz. ID alt markası ve bunun ne anlama geldiği konusunda farkındalık yaratmak için çok fazla zaman ve para harcadıktan sonra, VW'nin belki de birkaç farklı ID stil dokunuşunu birleştirerek Jetta ID olarak adlandırması mantıklı olabilir.



Siz elektrikli motora uyarlanmış geleneksel bir Jetta mı yoksa özel bir ID sedan mı satın almayı tercih edersiniz?

Son Güncelleme : 24 Ağustos 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo