Hyundai'nin 2023'te Elektrikli Şehir Otomobilini Piyasaya Sürmesi Bekleniyor

Ototeknikveri     25 Ağustos 2021 12:20

Hyundai'nin 2023'te tamamen elektrikli bir şehir otomobili piyasaya süreceği iddia ediliyor. BorgWarner ile yapılan bir tedarik sözleşmesi, otomobilin Hyundai Motor Group'un markalarından herhangi biri altında piyasaya sürülebileceğini, ancak büyük olasılıkla bir Hyundai veya Kia logosu alacağını ortaya koyuyor.

Hyundai'nin 2023'te Elektrikli Şehir Otomobilini Piyasaya Sürmesi Bekleniyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Güç aktarma sistemi BorgWarner'dan alınacak ve motor ile dişli kutusunu tek bir ünitede birleştiren entegre bir elektrikli tahrik modülünden oluşacak. Bu sistem 181 hp'ye kadar güç sağlayabilir, ancak bu bir şehir arabası olacağı için Hyundai muhtemelen onu kabaca 100 hp ile sınırlamaya çalışacak.



Hyundai Ioniq 5, Kia EV6 ve Genesis GV60 gibi diğer Hyundai Motor Group elektrikli otomobillerinin aksine, yeni şehir otomobili 800 voltluk bir mimariye sahip olmayacak ve bunun yerine Hyundai Kona Electric'in daha geleneksel 400 voltluk mimarisini kullanacak. Otomobil, 50 kW DC şarj cihazı ile 30 dakikada yaklaşık 159 km menzil sağlayacak kadar şarj olabilecek. Pil takımıyla ilgili ayrıntılar net değil ancak otomobilin kompakt boyutları göz önüne alındığında, yaklaşık 40 kWh olacağı düşünülüyor.



Ocak ayında Kia, üzerinde çalıştığı çok sayıda yeni elektrikli modeli önizleyen bir dizi teaser görüntüsü yayınladı. Yukarıdaki resimdeki aracın Hyundai Motor Group'un yeni elektrikli şehir arabası olması muhtemel. Durum böyleyse, göz alıcı C sütunları ve kutu şekli ile oldukça dikkat çekici bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Son Güncelleme : 25 Ağustos 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo