2022 Porsche Taycan Yeni Renkler, Yükseltilmiş Teknoloji ve Daha İyi Menzil Sunuyor

Ototeknikveri     26 Ağustos 2021 01:22

Porsche'nin sadık takipçileri Taycan'ı benimsedi ve şirket, 2022 için bir dizi güncelleme ile bu takipçileri ödüllendiriyor.

2022 Porsche Taycan Yeni Renkler, Yükseltilmiş Teknoloji ve Daha İyi Menzil Sunuyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yenilikler içinde en dikkat çekici olanı, Paint to Sample ve Paint to Sample Plus seçenekleri sayesinde daha kapsamlı bir renk paleti.
 

Model 17 standart renk sunarken Paint to Sample, Acid Green, Riviera Blue, Rubystone Red, Moonlight Blue Metallic ve Viola Metallic dahil olmak üzere 63 ek seçenek sunuyor. Bu yeterli bir çeşitlilik değilse, Paint to Sample Plus müşterilere "neredeyse tam bir özgürlük" veriyor, çünkü şirketin renk paleti bir müşterinin istediği neredeyse her şeyin (örneğin bir el çantası veya özel jet) rengiyle eşleşecek.
 

İç değişiklikler mütevazı ancak en yeni Taycan artık derin Android Auto entegrasyonuna sahip. Sesli asistan da doğal dil isteklerini daha iyi anlamak için geliştirildi, navigasyon sistemi artık bilgileri daha net gösteriyor ve rotaları daha hızlı hesaplıyor. Porsche ayrıca aracın işletim sisteminin "biraz yenilendiğini", çünkü "artık orta ekranın sol tarafında üç yerine beş menü seçeneği olduğunu ve simgelerin ayrı ayrı düzenlenebildiğini" belirtti.



Teknolojiye bağlı kalan Taycan, artık Uzaktan Park Asistanı ile donatılabiliyor. Sistem direksiyon başında sürücü olmadan bile aracın kendi kendine park etmesini sağlıyor.



Porsche'nin açıkladığı gibi sistem, park yerlerini otomatik olarak algılıyor ve aracın ultrasonik sensörlerini ve kameralarını kullanarak bunları ölçüyor. Sistem yeterli yer olduğunu belirlerse sürücü araçtan çıkıp Porsche Connect uygulamasındaki bir düğmeye basarak Taycan'a kendisini park etmesini söyleyebiliyor.



Son olarak, 2022 Taycan gelişmiş gerçek dünya menzilleri sunacağından daha verimli. Porsche, ne kadar ek menzil bekleyebileceğimizi söylemedi, ancak modelin, Normal ve Menzil modlarında dört tekerlekten çekişli versiyonlarda ön elektrik motorunun neredeyse tamamen ayrılması da dahil olmak üzere “kapsamlı teknolojik gelişmelerden” yararlandığını kaydetti. Model ayrıca, seyir halindeyken veya dururken arka elektrik motorunu "kapatıyor" ve sürücünün güce ihtiyacı olduğunda milisaniyeler içinde yeniden başlatıyor.



Ayrıca, Turbo Şarj Planlayıcı, daha erken hızlı şarj ve daha yüksek şarj seviyesi sağlamak için pili biraz daha yüksek bir sıcaklığa ısıttığından, termal yönetim ve şarj işlevleri iyileştirildi. Şirket ayrıca, "elektrikli bileşenlerden gelen atık ısı, pil sıcaklığının düzenlenmesi için daha da fazla kullanılıyor" diyor.



2022 Taycan ve Taycan Cross Turismo Eylül ayında üretime girecek ve muhtemelen piyasaya sürülmesine yakın yeni bilgiler duyacağız.

Son Güncelleme : 26 Ağustos 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo