Hyundai Casper, Markanın En Küçük SUV'u Olarak Yıl Sonundan Önce Tanıtılacak

Ototeknikveri     30 Ağustos 2021 12:01

Hyundai'nin geniş SUV yelpazesi, hem yanmalı motorlu hem de pilli elektrikli versiyonlarda sunulabilecek küçük bir A-Segment SUV'nin eklenmesiyle daha da genişleyecek.

Hyundai Casper, Markanın En Küçük SUV'u Olarak Yıl Sonundan Önce Tanıtılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni modelin Casper ismini alacağı söyleniyor. Model başlangıçta Kore ve Hindistan'da sunulacak, ancak gelecekte Hyundai'nin giriş seviyesi SUV'u olarak Avrupa'da da sunulabilir.



Başlangıçta kod adı AX-1 olan Casper, birkaç ay önce ön tamponda yuvarlak LED'lere sahip çift farları ve fütüristik bir petek arka lamba tasarımını ortaya çıkaran iki bulanık teaser ile karşımıza çıktı. Kamuflajlı prototipler, kompakt dış boyutları ve cesur tasarım özellikleriyle aynı aydınlatma üniteleri ile görüntülendi.



Bayon, şu anda Hyundai'nin Avrupa'daki yelpazesindeki en ucuz SUV ve temellerini i20 süpermini ile paylaşıyor.



Casper, tümü dünyanın farklı yerlerinde satılan B-SUV olarak sınıflandırılan Bayon, Creta, Venue ve Kona'dan önemli ölçüde daha küçük olacak. Şu anda Hyundai i10'u destekleyen K1 platformuna dayanan Casper'ın yaklaşık 3,6 m uzunluğunda olduğu söyleniyor. Rakip modeller arasında Suzuki Ignis, Renault Kwid ve Tata Punch gibi modeller yer alacak.



Sızan belgelere atıfta bulunan yerel medya, Casper'ın Güney Kore'de sırasıyla 75 hp (56 kW / 76 PS) ve 99 hp (74 kW / 100 PS) üreten doğal emişli ve turboşarjlı versiyonlarda 1.0 litrelik bir motorla satışa sunulacağını öne sürüyor. Bununla birlikte, Hindistan'a özel modeller, benzer boyuttaki diğer modellerde bulunan mevcut 1.2 litrelik benzinli motor da dahil olmak üzere başka güç aktarma organları da alabilir.



Yanmalı motor destekli versiyonların yanı sıra Casper, pilli elektrikli olarak da sunulabilir. BorgWarner tarafından Hyundai'nin tamamen elektrikli bir A-Segment aracının 2023'ün ortalarında üretime başlayacağı doğrulandı. Bir şehir otomobili mi yoksa bir şehir SUV'si mi olacağından ve Hyundai veya Kia logoları ile (veya her ikisiyle) satılıp satılmayacağından emin olmasak da, piyasaya sürülme zamanlaması göz önüne alındığında belgenin Casper'a atıfta bulunması olası.



BorgWarner, A-Segmenti araç için entegre sürücü modülünü (iDM) tedarik edecek. iDM146 güç aktarma sistemi, özelleştirilebilecek ve elektrik motoru, dişli kutusu ve invertörden oluşacak. Sistem 400V'da 181 hp (135 kW / 184 PS) maksimum güçle çalışacak, ancak böyle hafif bir aracın daha az güçlü bir versiyon kullanması muhtemel.



2021'in sonundan önce beklenen resmi açıklamada, yanmalı motor destekli Hyundai Casper hakkında daha fazla bilgi edinmeyi umuyoruz. İddiaya göre, Hindistan için 2022'de piyasaya sürülecek olan modelin Kore'de üretimin bu Eylül'de başlaması bekleniyor. Tam elektrikli versiyona gelince, 2023'ün ortalarında piyasaya çıkmasını bekliyoruz, ancak daha erken bir çıkış da mümkün.

Son Güncelleme : 30 Ağustos 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo