2024 VW ID. Buzz: İkonik Tasarım, Teknoloji ve Bildiğimiz Diğer Her Şey

Ototeknikveri     30 Ağustos 2021 10:39

Retro otomobil tasarımı giderek daha popüler oluyor. Chrysler PT Cruiser, VW New Beetle ve Chevrolet HHR gibi örnekler veren 2000'lerin ortalarındaki trend hız kesmeden devam ediyor gibi görünüyor. Çarpıcı yeni Ford Bronco ve Renault 5 konsepti bunun en iyi kanıtları.

2024 VW ID. Buzz: İkonik Tasarım, Teknoloji ve Bildiğimiz Diğer Her Şey
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

 

Bu trende yeniden katılmak üzere olan bir başka otomobil üreticisi de Volkswagen. 2017'den ID. Buzz konseptini hatırlıyor olabilirsiniz, elektrikli araç özellikleriyle desteklenen orijinal Kombi minibüse heyecan verici bir saygı duruşu niteliğindeydi.

Alman otomobil üreticisi bu modeli gelecek yıl üretime sokacak ve nasıl görüneceğine dair görüntüler elimizde.
 

Çekici Dış Görünüm

VW mühendisleri, şu anda test aşamasında olan prototipleri gizlemek için akıllı kamuflaj kullanmış olsa da, bu aracın son görünümünün deşifre edilmesini engellemedi. Örneğin, alt ve üst iki tonlu boya şemasını ayıran karakter çizgisi gibi, orijinal Kombi'ye selam veren kıvrımlı stiliyle ön ucun kodunu çözmek kolay.

Camlı alanlar yeni T7 Multivan ile paylaşılan daha geleneksel bir görünümü benimseyerek özgünlüğünü biraz yitirmiş. Ne yazık ki, gömme kapı kolları ve aynalar gibi unsurlar üretimde olmayacak, ancak konseptin LED farları, arka direk detayları ve pürüzsüz sac yüzeyi korunmuş.
 

Dinlendirici Bir Mekan

Açık alan, Volkswagen'in kabin için belirlediği tema (konfigürasyona bağlı olarak, 6-8 kişilik), elektrikli araç temelleri ve düz zemin tasarımının yardımıyla akıllı mekansal kullanım dikkat çekiyor. Buzz, bağımsız bir dijital gösterge grubuna ve kablosuz Android Auto, Apple CarPlay ve diğer ID modelleri gibi telefon şarj etme özelliklerine sahip tablet tarzı bilgi-eğlence ekranına sahip olacak.

Çok sayıda sürücü kolaylığı ve asistanı mevcut olacak; bunlar arasında kablosuz güncellemeler, artırılmış gerçeklik (AR) uyarı ekranı, hız işareti tanıma ve yaya algılamalı otonom acil frenleme yer alıyor. Otoyollarda Seviye 2 yarı otonom sürüş, ABD merkezli teknoloji firması Argo AI ile bir ortaklık yoluyla 2025'te Seviye 4 özellikli otonom sürüş ile birlikte kullanıma sunulacak.

Gücünü Nereden Alıyor?

Arkadan ve dört tekerlekten çekişli versiyonlar mevcut olacak; birincisi 150 kW (201 hp) tek motor kurulumuna sahipken, dört çekişli versiyon çift motorları aracılığıyla sağlıklı 275 kW (365 hp) güç çıkışına sahip. ID ailesinin en yeni üyesi, Volkswagen'in 48 kWh ile 111 kWh arasında değişen lityum iyon pil paketlerini barındırabilen esnek MEB-XL platformunu da kullanacak.

En büyük pil takımı 550 km'den fazla menzili kapsayabilir ve 150 kW hızlı şarj cihazı kullanılarak 30 dakika içinde yüzde 80'e kadar şarj edilebilir. 230V'luk bir priz, aletler ve diğer ekipmanlar için ya da güce ihtiyaç duyan çalışma alanları için ek özgürlük sağlıyor ve çift yönlü şarjın da mevcut olması bekleniyor.


Rakipler ve Tanıtım

Muhtemelen, ID. Buzz, mevcut minivan ürünleri arasında öne çıkacak; aynı zamanda tamamen elektrikli bir yolcu minibüsü olmanın eko-avantajına da sahip olacak. Rakipler arasında Toyota Sienna Hybrid, Kia Carnival, Chrysler Pacifica Hybrid, Mercedes-Benz'in yaklaşmakta olan EQT'si ve Renault Kangoo E-Tech Electric yer alıyor.



Burada prototip şeklinde görülen VW ID. Buzz üretimde hem minibüs hem de ticari minibüs versiyonlarında sunulacak.



Avrupa genelinde satışlar 2022'de ve Kuzey Amerika'da ertesi yıl başlayacak (büyük olasılıkla 2024 model yılı olarak). Esnek oturma seçeneklerine sahip çoklu konfigürasyonlar ve ayrıca ID. Buzz Cargo adı verilen ticari bir versiyon sunulacak. Yolcu versiyonu için fiyatlandırmanın 40.000 ABD Doları civarında başlaması bekleniyor.

 

Not: Bunlar, casus fotoğrafçılar tarafından görüntülenen prototip VW ID Buzz modellerine ve elde edilen bilgilere dayanan, CarScoops'un sanatçısı Josh Byrnes tarafından kaleme alınan ve Volkswagen ile ilgili olmayan veya Volkswagen tarafından onaylanmayan bağımsız çizimlerdir.

Son Güncelleme : 30 Ağustos 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo