Yeni Geely Emgrand, Sedan'ların Çin'de Hala Popüler Olduğunu Kanıtladı

Ototeknikveri     31 Ağustos 2021 02:13

Geely, Çin'deki 2021 Chengdu Otomobil Fuarı'nda B-Segment Modüler Mimari'yi (BMA) temel alan tamamen yeni dördüncü nesil Emgrand sedanını tanıttı.

Yeni Geely Emgrand, Sedan'ların Çin'de Hala Popüler Olduğunu Kanıtladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Emgrand'ı duymadıysanız, 3,25 milyondan fazla satışla dokuz yıl üst üste en popüler Çin sedan modeli olduğunu bilmelisiniz. Yeni nesil, modern bir tasarım ve teknolojiyle dolu bir iç mekan ile gelen bütçe dostu bir sedan olarak bu başarıya dayanıyor.



Emgrand, ürünlerinin Geely ana şirketi altında yeniden markalandığı 2009'dan 2014'e kadar bağımsız bir markaydı. Yeni Geely Emgrand sedan, hem tasarım hem de teknoloji açısından önceki modellerinden büyük bir farklılaşmanın sinyalini veriyor ve 4638 mm uzunluğunda, 1820 mm genişliğinde, 1460 mm yüksekliği ile önceki modellerden daha büyük ve daha kaliteli görünüyor.



Profilin üç kutulu tasarımı biraz muhafazakar olsa da, ızgara ve farlar oldukça heybetli görünürken, yükseğe monte edilmiş bağlantılı LED arka lambalar ve entegre arka spoyler oldukça modern. Geely, yeni Emgrand'ın etkileyici bir 0.27 Cd sürtünme katsayısına ve düşük bir ağırlık merkezine sahip olduğunu belirtiyor.



İçeride, gösterge paneli, havalandırma deliklerini birbirine bağlayan yerleşim düzeni ve yatay çizgiler nedeniyle Honda Civic'ten ilham almış gibi görünüyor. Çinli müşterileri memnun etmek için, Emgrand parlak renk kombinasyonları alıyor ve teknolojiyle dolu olarak geliyor. 12,3 inç dijital gösterge paneli, OTA güncellemeleriyle uyumlu ve AI sesli asistanı destekleyen bilgi-eğlence için 10,25 inç dokunmatik ekranla birleştirildi. Ayrıca hava temizleyici bir klima sistemi, 540° surround görüş kamerası (açıkça söylemek gerekirse 360°'den fazlasını nasıl yakalayabileceğinizden emin değiliz) ve daha yüksek donanım seviyelerinde ultra yüksek çözünürlüklü sürüş kaydedici mevcut.



BMA platformu, yolcular ve bagajları için daha fazla alan, daha iyi gürültü - titreşim - sertlik performansı ve daha iyi yol tutuşu getirdi. 36 m altında "sınıfının en iyisi" 100-0 km/sa yavaşlamaya izin veren Bosch'un 9.3 ESP'si sayesinde frenleme de iyileştirildi.



Kaputun altında, 113 hp (84 kW / 114 PS) güç çıkışı ve 147 Nm tork üreten alüminyum 1.5 litrelik dört silindirli bir motor var. Güç, dört tekerleğe de 5 ileri manuel veya 8 ileri otomatik vitesi simüle eden CVT şanzıman aracılığıyla gönderiliyor.



Geely Emgrand, yerel pazar için Çin'de Changxing'de üretiliyor. B-Segment sedan pazarının Avrupa'da ve ABD'de neredeyse olmadığı için modelin ihraç edilmesini beklemiyoruz. Fiyatlandırma açısından Emgrand, 87.000 yuan (13.454 $) ile 92.000 yuan (14.227 $) arasında değişiyor ve bütçe dostu bir teklif sunuyor.

Son Güncelleme : 31 Ağustos 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo