2022 Kia Niro'nun Hibrit, PHEV ve BEV Güç Aktarma Organlarıyla Aynı Platformu Koruyacağı Bildirildi

Ototeknikveri     31 Ağustos 2021 03:39

İlk nesil Kia Niro 2016'dan beri satışta ve 2019 makyajına rağmen model artık daha önemli bir güncellemeye hazırlanıyor.

2022 Kia Niro'nun Hibrit, PHEV ve BEV Güç Aktarma Organlarıyla Aynı Platformu Koruyacağı Bildirildi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2022'de piyasaya çıkması beklenen ikinci nesil model, tamamen yeni bir dış tasarım sergilerken görüntülendi ve Autocar'ın en son haberine göre, mevcut modelin platformunun güncellenmiş bir versiyonunu temel alacak. Hibrit, plug-in hibrit ve pilli elektrikli aktarma organları seçenekleri korunacak.



Yeni E-GMP platformu, Ioniq 5 ve EV6 gibi Hyundai ve Kia'nın yalnızca elektrikli modelleri için ayrılmış. Bu nedenle, Kia'nın Niro'nun elektrikli güç aktarma organları ile uyumlu olmasını istediği ve tek bir nesil için yeni bir yanmalı motor platformunun geliştirilmesinin mümkün olmayacağı düşünüldüğünde, benzer temellerle ilerleme kararı mantıklı (ve büyük olasılıkla uygun maliyetli) bir seçenek.



Bu, yeni Niro EV'nin, 201 hp (150 kW / 203 PS) güç çıkışı ve 395 Nm tork üreten öne monte bir elektrik motoruyla donatılmış ve 64 kWh lityum iyon pile sahip mevcut modele benzer temellere sahip olacağı anlamına geliyor. Platform, pil, güç aktarma organları ve aerodinamikte yapılacak güncellemelerle, selefinin 455 km menziline karşılık 483 km'yi geçecek bir menzil bekliyoruz.



PHEV versiyonun, Sorento PHEV gibi dört çekişli sürüş sunması pek olası değilse de, büyük olasılıkla elektrikli motora ve daha küçük bir pile sahip turboşarjlı 1.6 litrelik GDI dört silindirli motoru kullanacak.



En önemlisi, yeni Niro, hem dış hem de iç mekan açısından önemli bir tasarım yenilemesinden faydalanacak. Ön tamponda büyük bir merkezi hava girişi, 2019 HabaNiro konseptinden ilham alan farlar, tekerlek davlumbazlarında plastik kaplama ve yüksek monte edilmiş LED stop lambaları ile şekillendirilmiş bir arka kısım ile dışarıdan daha çok bir SUV gibi görünecek.



İç mekanda, 2023 Sportage'a benzer şekilde, 12 inçlik dijital gösterge paneli ve 12 inçlik dokunmatik ekran ile tek bir panele yerleştirilmiş teknolojik bir revizyon bekliyoruz. Ayrıca kabinde kullanılan malzemelerde de bir gelişme olmasını beklerken, casus fotoğraflar aracın iki kollu direksiyon simidi ve orta tünele monte edilmiş fiziksel kontrollerin çoğuyla geleceğini gösteriyor.



İkinci neslin 2022'de olası bir pazar lansmanı ile yıl sonundan önce prömiyer yapması beklendiğinden, yakında Niro hakkında daha fazla bilgiye sahip olacağız.

Son Güncelleme : 31 Ağustos 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo