Makyajlı Jeep Grand Commander, Çin İçin Küçük Tasarım Değişiklikleriyle Tanıtıldı

Ototeknikveri     31 Ağustos 2021 07:01

Commander adı bu günlerde oldukça sık karşımıza çıkıyor gibi görünüyor.

Makyajlı Jeep Grand Commander, Çin İçin Küçük Tasarım Değişiklikleriyle Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2022 Commander'ın Güney Amerika için tanıtılmasından birkaç hafta sonra, Jeep, makyajlı Çin Grand Commander'ın prömiyerini 2021 Chengdu Otomobil Fuarı'nda yaptı. Hatırlatmak gerekirse, Grand Commander 2018'de Çin pazarında özel olarak sunulan 7 koltuklu bir SUV olarak ortaya çıktı ve 2019'da plug-in hibrit versiyonu bunu takip etti. Modeller hala nispeten genç olsa da, Jeep yenileme zamanının geldiğine karar verdi.

Ortak ad ve benzerliklere rağmen, iki 7 koltuklu SUV aslında ilişkili değil. Güney Amerika'ya özel Commander, Small Wide platformunu Compass ile paylaşırken, Çinli Grand Commander Compact Wide platformunu Cherokee ile paylaşıyor ve bu nedenle daha geniş ve daha uzun.

Güncellenen Grand Commander'daki en görünür değişiklik, farların büyüdüğü ve şimdi Jeep'in yedi yuvalı ızgarasıyla tamamen birleştiği ön kısımda bulunabilir. Ayrıca daha karmaşık hava girişlerine sahip yeniden tasarlanmış tampon dikkat çekiyor. Profil, tekerlekler için yeni tasarımın yanı sıra aynı görünüyor. Bununla birlikte, yeni tamponlar, uzunluğu hafifçe 4895 mm'ye çıkardı.

Arkada, stop lambaları şimdi ABD pazarındaki Grand Wagoneer modelindekilere benzer LED grafiklerle merkeze doğru uzatılmış. Krom çubuğun altında Grand Commander yazısı ve eskisinden daha yükseğe monte edilmiş dekoratif egzoz boruları ile biraz farklı bir arka tampon da var. Jeep tasarımcıları, merkezi olarak monte edilmiş bilgi-eğlence dokunmatik ekranını ve üç sıralı, yedi koltuklu düzeni koruyan iç mekanda pek değişikliğe gitmemiş.

Grand Commander'ın güncellenmiş versiyonu, önden çekişli modelinde 231 hp (172 kW / 234 PS) veya dört çekişli versiyonunda 262 hp (195 kW / 265 PS) üreten turboşarjlı 2.0 litrelik bir motorla sunuluyor. Çinli alıcılar aynı 2.0 litrelik motora ek olarak iki elektrik motoru ve toplam 900 km menzil sağlayan 13 kWh pil ile gelen PHEV'i de tercih edebiliyorlar. Tüm versiyonlar standart olarak dokuz vitesli otomatik şanzımanla geliyor.

Yanmalı motor destekli Grand Commander için fiyatlandırma 239.800 yuan (37.113 $) ile 329.800 (51.044 $) arasında değişiyor ve Grand Commander PHEV için 309.800 yuan'dan (47.949 $) başlıyor. Tıpkı selefi gibi, Jeep Grand Commander'ın da Çin dışında satılmasını beklemiyoruz.

Son Güncelleme : 31 Ağustos 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo