YENİ MAKYAJLI MERCEDES E SERİSİ SEDAN İNCELEME (E 250, E350 4MATIC, E 250 CDI 4MATIC, E 350 BlueTEC 4MATIC)

Ototeknikveri     15 Temmuz 2013 02:07

Mercedes yeni makyajlı E serisinin teknik özellikleri, donanımı, ayrıntıları ve fiyatları

YENİ MAKYAJLI MERCEDES E SERİSİ SEDAN İNCELEME  (E 250, E350 4MATIC, E 250 CDI 4MATIC, E 350 BlueTEC 4MATIC)
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tasarım;

Audi A6 ve BMW 5 serisi ile yaşadığı zorlu rekabette elini daha da kuvvetlendirmek isteyen Mercedes, E serisi’ni kapsamlı bir makyaj operasyonu ile güncelledi. Mercedes-Benz’ in yeni tasarım dili daha genç ve şık bir görüntüye kavuşan E serisi makyaj öncesine göre iç ve dış tasarımında büyük farklılıklara sahip. Radyatörün çevresinde son bulan kama biçimli motor kaputu ve tek parça şeklinde dökülmüş gibi duran yeni tasarım farları ile yeni E-Serisi’nin ön tasarımı daha akıcı bir hale kavuşmuş. E-Serisi’nin tipik ikiz farlı yüzü tek parçalı farlarla ve standart donanımda yer alan LED aydınlatmalarla daha modern görünümü kavuşmuş. Aracın ön tamponun dikkat çeken çamurluk tasarımı araca sportif bir görünüm sağlamış. Araca yandan bakıldığında arka kapıdaki bir karakter çizgisiyle güçlendirilmiş geriye doğru yükselen omuz çizgisi dikkat çekiyor. Arka bölümde ise yatay şekilde bölünmüş arka lambalar ve arka tampona yerleştirilmiş siyah dekoratif aksesuarlar dikkat çeken unsurlar oluyor. Arka lambalar aydınlatma fonksiyonlarının gereksinimine göre farklı ışık şiddetlerine olanak sağlayan LED teknolojisine ve kısmen LED fiber optik teknolojisine sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

   

İç Mekan;
Araca biner binmez ferah ve geniş bir iç mekan sunan yeni E serisinin ön konsolunda taşlanmış alüminyumdan yapılmış trimler ve orta konsolun üzerindeki analog saat dikkat çekiyor. Yeni tasarımlı üçlü göstergeler ve orta konsolun üzerinde yer alan ana bilgi ekranı şık tasarımlarıyla ilgi çekiyor. İpek beji, espresso kahverengisi, deniz kabuğu grisi, kestane kahverengisi, kristal grisi ve porselen şeklindeki yeni iç mekan renklerinde veya kontrast renklerin bir arada kullanıldığı araç iç mekanında çok sayıda kişiselleştirme olanağı sunuluyor. Standart, Elegance ve Avangarde olmak üzere üç farklı ana seçeneğe sahip araç uzun opsiyon listesine sahip. Yeni E Serisi’nin standart donanım paketinde LED fiber optik stoplar ve taş grisi radyatör ızgarası ile sade bir görünüm sunuluyor. Klasik ve şık bir karakter sunan Elegance donanım serisi E-Serisi’nin zarif yönünü ortaya çıkarıyor. Dış tasarımda kullanılan parlak krom süslemeler göze çarparken, özel kumaş döşemeler ve koyu parlak ceviz rengi ince süslemeler iç mekanı daha şık hale getiriyor.
 
   
Avangarde donanım versiyonu ise E Serisi’ne sportif bir görünüm kazandırıyor. Arka tampona entegre edilmiş parlak çelikten imal edilen dikdörtgen egzost boruları, radyatörün ortasında yıldız bulunan ön kısım ve hava girişlerindeki siyah baklava desenli ızgara ile sportif kanat tasarımı araca dinamik bir görüntü iç mekanda bolca kullanılan alüminyum süslemeler, sportif bir hava katıyor. 
 
   
 
Motor Performans;
E 250
Yeni Mercedes E Serisi şu an için ülkemizde iki benzinli ve iki de dizel olmak üzere dört farklı motor seçeneğiyle ve sadece otomatik şanzımanla satışa sunuluyor. En baz seçenek olan E 250, 211 hp güç ve 350 Nm tork üretebilen 2.0 litre hacimli motora sahip ve gücünü tekerleklere arkadan aktarma ile ileten tek seçenek olarak karşımıza çıkıyor. İlk kez E Serisi’nin makyajlı halinde kullanılan daha da geliştirilmiş dört silindirli, 2.0 litrelik benzinli motor, direkt benzin enjeksiyonu ile egzost turboşarjının kombinasyonu ile birlikte daha da geliştirilmiş bir yanma süreci sayesinde tüketim ve emisyon düzeylerinin daha da azaltılmasına yardımcı olmaktadır. Bu motor ile 0’dan 100 km’s hıza 7.4 saniyede ulaşabilen E250’nin son hızı ise 243 km/s olarak gerçekleşmektedir. Euro 6 egzost emisyon normlarını karşılayabilen aracın ortalama yakıt tüketimi ise 100 km’de 6,1 litre olarak açıklanıyor. 
E 350 4MATIC
Benzinli motor seçeneklerinden ikincisini sunan E350 4MATIC ise BlueDIRECT motor ailesine mensup olan V6 silindirli motoru, dört tekerlekten çekiş sistemi ve otomatik şanzımanıyla üst düzey konfor, güvenlik ve performans sunma iddiasında. 306 hp güç ve 370 Nm tork üretebilen 3.5 litrelik benzinli motor, hafif malzemeler kullanarak geliştirilmiş olması, piezo enjektörlerle yapılan jet yönlendirmeli benzin enjeksiyonu, silindir başına dört supaba sahip olması ve emme-egzost supapları için ayarlanabilir kam milleri sayesinde yüksek performans ve düşük tüketim değerlerine imza atabiliyor. 0’dan 100 km/s hıza 6.6 saniyede hızlanabilen E 350 4MATIC’in son hızı ise 250 km/s ile sınırlandırılmış. Euro 5 egzost emisyon normlarını karşılayabilen aracın ortalama yakıt tüketimi ise 100 km’de 7,5 litre olarak açıklanıyor. E 350 4MATIC’te sunulan ECO start/stop fonksiyonu araç durduğunda motoru geçici olarak durdurmak suretiyle yakıt tüketimini azaltıyor. Buna ilaveten kombi göstergedeki ECO göstergesi sürüş tarzının ne kadar verimli olduğu hakkında sürücüye bilgi vererek davranışını değiştirmesini ve bu suretle yakıt tüketimini azaltmasına yardımcı oluyor. 
E 250 CDI 4MATIC
Mercedes-Benz mühendisleri dört silindirli dizel motorda ataklık, çalışma sükuneti, tüketim değerleri ve emisyon düzeyleri konularında başarılı sonuçlar elde etmiştir. E 250 CDI 4MATIC’in 204 hp güç ve 500 Nm tork üretebilen dizel motoru gücünü, 2000 bar’ a kadar yükselen enjeksiyon basıncı, iyileştirilmiş yanma odaları, üstün hassasiyetli piezo enjektörler ve common rail dizel teknolojisine borçludur. Ayrıca araçta kullanılan çabuk ısınan seramik kızdırma bujileri motorun soğukta çalışma karakteristiklerini iyileştirmektedir. Yüksek yanma basıncı ve iki kademeli aşırı doldurma sayesinde tüm devirlerde yüksek tork üretebilen motorda kullanılan iki adet Lanchester dengeleme mili sessiz ve titreşimsiz çalışmayı sağlamaktadır. Durağan halden 100 km/s hıza 7.9 sanitede ulaşabilen E 250 CDI 4MATIC’in son hızı ise 238 km/s olarak verilmektedir. ECO start/stop fonksiyonu ile araç durduğunda motoru geçici olarak durdurabilen E 250 CDI 4MATIC’in 100 km’de ortalama yakıt tüketimi ise 5.7 litre olarak gerçekleşmektedir. Konfor ve ekonomiyi bir arada sunabilen E 250 CDI 4MATIC, sahip olduğu dört tekerlekten çekiş sistemiyle de güven vermektedir. 
E 350 BlueTEC 4MATIC
Sakin çalışma karakteristikleri, daha az tüketim ve düşük emisyon değerleri ile öne çıkan 6 silindirli  dizel motorlardan E 350 BlueTEC 4MATIC’e hayat veren 3.0 litrelik dizel motor 252 hp güç ve 620 Nm tork üretmektedir. BlueTEC, teknolojisi E serisinin, egzost gazlarının sonradan uygulanan işlemlerle temizlenmesi ve tüketimi azaltarak çevreye daha duyarlı hale gelmesini sağlamaktadır.  Motorda kullanılan hızlı ve son derece hassas enjektörler, motorun verimli ve temiz performans üretmesini sağlamaktadır. 0’dan 100 km/s hıza 6.7 saniyede ulaşabilen E 350 BlueTEC 4MATIC’in son hızı ise 245 km/s olarak açıklanmaktadır. Dört tekerlekten çekiş sistemini de sunan E 350 BlueTEC 4MATIC’in 100 km mesafede ortalama yakıt tüketimi ise 6.4 litre olarak verilmektedir. 
 
 
   
 
Şanzıman;
Tüm E serilerinde sunulan 7G-TRONIC PLUS adlı yedi oranlı otomatik şanzıman; en küçük ve en büyük vites arasında toplamda daha geniş bir tahvil oranları aralığı ve birbirini izleyen iki vites arasındaki tahvil oranı farkının daha az olması ile daha büyük bir konforu sağlayabilmektedir. Optimum vitesi seçebilen şanzıman sayesinde daha düşük yakıt tüketimi ve neredeyse hiç hissedilmeyen vites geçişleri sağlanabilmektedir. Bir seferde bir kademeden fazla vites küçültülmesi hızın aniden arttırılabilmesini sağlayan 7G-TRONIC PLUS, daha da geliştirilmiş şanzıman teknolojisi sayesinde daha az kayma, daha dinamik tepkiler ve daha da azaltılmış bir gürültü sağlayabilmektedir. Orta konsoldaki bir düğme ile sürücünün "E" (Ekonomi) veya "S" (Spor) olmak üzere iki sürüş programından birisini seçebilmesine imkan sağlayan 7G-TRONIC PLUS, araç durduğunda ECO start/stop fonksiyonu ile motoru geçici olarak durdurabilmektedir. 
 
Dört Tekerlekten Çekiş Sistem: 4MATIC;
4MATIC sürekli tüm tekerlerden çekiş sistemi bozuk zeminli yollarda ve olumsuz hava koşullarında bile güçlü şekilde kalkış ve hızlanma sağlamaktadır.  Daima aktif olan 4MATIC sistemi devreye girmek için herhangi bir tepki süresi gerektirmediğinden ani gelişen durumlarda avantaj sağlamaktadır. 4ETS adlı elektronik çekiş sistemi otomatik fren darbeleri ile kaygan zeminlerde kalkışı iyileştirir ve zorlu manevralar sırasında stabiliteyi arttırmaktadır. 4MATIC sistemi; kompakt tasarım, kullanılan malzemeler ve yüksek verim düzeyi sayesinde aracın ağırlığını, arkadan itişli benzer modellere göre pek fazla arttırmamaktadır. 4MATIC dört tekerlekten çekiş sistemi, ESP® Elektronik stabilite programının ve 4ETS elektronik çekiş sisteminin sensörleri tarafından desteklenerek, patinaj yapan tekerlekleri sistematik olarak frenler ve tahrik torkunu otomatik olarak yeterli yol tutuşa sahip tekerleklere göndermesini sağlar.
 
Fiyatlar;
Yeni E 250 (Benzinli) Elite 170.500 TL
Yeni E 350 4MATIC (Benzin) Elite 262.500 TL
Yeni E 250 CDI 4MATIC (Dizel) Elite 211.900 TL
Yeni E 350 BlueTEC 4MATIC (Dizel) Elite 266.200 TL başlangıç fiyatlarına sahip.
 
 
Yeni Mercedes E serisi satışta resim galerisi için lütfen tıklayınız.

Standart donanımlar; 

Sürüş sistemi ve Şasi
7G-TRONIC PLUS, ve DIRECT SELECT vites kolu ve direksiyon vites kulakçıkları
Dizel partikül filtresi
Konfor ayarlı DIRECT CONTROL süspansiyon 
Hıza duyarı servo desteği ve değişken direksiyon tahvil oranı ile birlikte direkt direksiyon sistemi 
ECO göstergesi
ECO start/stop özelliği
Emniyet direksiyon sütunu ile hidrolik direksiyon
 
Güvenlik
LED teknolojili üçüncü stop lambası
HOLD özellikli ADAPTIVE BRAKE, ıslak zeminde yağmur freni ve yokuş kalkış yardımı
Uyarlanabilir yanıp sönebilen stoplar
Sürücü ve ön yolcu için hava yastıkları
Aktif kaput 
Kilitlenmeyen fren sistemi (ABS)
İvmelenme patinaj kontrolü (ASR)
ATTENTION ASSIST
Dış sıcaklık göstergesi
Ani fren durumunda ilave fren kuvveti sağlayan BAS Fren Destek sistemi
Ön aks frenleri ikaz lambası ile fren balata aşınma göstergesi
COLLISION PREVENTION ASSIST
Çarpışmaya tepkili pedallar
Elektronik Stabilite Programı ESP®[8]
Ön Far Yardımcısı
Yakıt, yağ, soğutma suyu ve cam yıkama sıvı seviyesi ikaz göstergesi
Pedal-işletimli park freni
Arka kısım için emniyet kemeri durum göstergesi
LED teknolojili arka farlar
Arkada ISOFIX tespit sistemi ve arka koltukların sırtlıklarının arka kısımlarında Top Tether bağlantı ve sabitleme noktaları
Arka kapıda manüel olarak işletilen çocuklar için tehlike yaratmayan kilitler ve arkada elektrikli camlar
Sürücü diz hava yastığı
5 ayarlanabilir koltuk başlığı, önde çarpmaya duyarlı NECK-PRO® koltuk başlıkları, arkada 3 adet yüksekliği manüel olarak ayarlanabilen koltuk başlığı
STEER CONTROL (direksiyon kontrolü)
Otomatik ön far menzil ayarı
Arka sis lambaları
Sürücü ve ön yolcu için bel hava yastıkları
Sürücü ve öndeki yolcu için tersinebilir kayış gergi mekanizmalarına ve yan cam kapama fonksiyonuna sahip PRE-SAFE® sistemi
Lastik basıncı kaybı uyarı sistemi
Yandan darbe koruması
Servis-bakım bilgisayarlı ASSYST PLUS servis-bakım aralığı göstergesi
Sürücü ve öndeki yolcu için manüel kemer yükseklik ayarı, oto-konfor fonk. , kemer kuvveti sınırlandırma ve kayış gergi özellikli 3-noktalı emniyet kemerleri
Sürücü ve ön yolcu için yan hava yastıkları
SPEEDTRONIC değişken hız sınırlayıcısı özellikli Hız Sabitleme Sistemi
Lastik şişirme kompresörlü TIREFIT
Ön yolcu kapısında ilkyardım çantası
Üçgen reflektör
Ön emniyet kemerleri takılmaması, park lambalarının kapatılmaması, park freninin çekilmemesi halinde sesli ikaz cihazı ve gösterge tablosundaki ikaz göstergesi.
Krom görünümlü elektronik anahtarda 3 kanallı radyo uzaktan kumanda özellikli kilitleme sistemini içeren elektronik immobilizer
Pencere hava yastıkları
İç mekan düğmeli, otomatik kilitleme (devreden çıkarılabilir) ve acil durumda açılma özelliği de sunan merkezi kilitleme
 
Multimedia sistemleri ve navigasyon
Audio 20 CD
Arka cama yerleştirilmiş radyo anteni
 
Dış donanım
Solda ve sağda, elektrikli ayarlanabilen, gövde renginde, küresel olmayan şekilde eğimli ayna camı ve entegre göstergeler dahil ısıtmalı dış dikiz aynalar
Yan kapılarda çıkış lambaları
Krom kaplamalı bel hattı kaplama şeridi
Zamanlayıcı kumandalı ısıtmalı arka cam
Yağmur sensörlü ön cam
Kısmi LED ön farlar
Ön cam silecekleri için tek silmeli silecek fonksiyonu
Kapı freni, emniyet sürgüsü sistemi
Arka camda tek katlı emniyet camını da içeren çepeçevre yeşil renkli camlar
 
İç donanım
Napa deri, 12 tuş ve iki krom tokaya sahip 4-kollu çok fonksiyonlu direksiyon 
Orta konsolda güneşlikli eşya saklama bölmesi
Yük bölmesi zeminin altında eşya saklama bölmesi
Ortam aydınlatması, tek tonlu
Gösterge panelinin tam ortasında bulunan analog saat 
Sürücü ve ön yolcu için bölmeli katlanabilen kol dayama yeri, ve arkada bardak tutuculu kol dayama yeri
Elverişli tek dokunmayla işletilebilme fonksiyonlu sinyaller
Orta konsolda kontrol birimi
TFT teknolojili ekran
Devir hızı sayacı
EASY-PACK arka eşik koruyucusu
Önde "Mercedes-Benz" yazısı bulunan ön/arka paslanmaz çelik kapı eşik panelleri
Tek tuşla kumanda özelliği ve otomatik tersine hareket fonksiyonuna sahip dört elektrikli cam
Orta konsolda ayrı menfezli arka bölme havalandırması
Ayak boşluğu aydınlatması
Kilitlenebilen, aydınlatmalı ve havalandırmalı torpido gözü
Gecikme röleli ön iç mekan aydınlatması ve bagaj aydınlatması özellikli iç mekan aydınlatması
Kumaş tavan kaplaması (siyah, bej veya gri)
Sürücü ve ön yolcu koltuklarında harita gözleri
2 iklim bölgeli THERMATIC otomatik klima kumandası 
Devir hızı göstergesi, dahil 3 analog göstergeli boru tasarımlı gösterge tablosu
Yük sabitleme kulpları 
Yüksekliği ve menzili manuel olarak ayarlanabilen direksiyon kolonu 
Okuma lambaları, ön, orta konsol ve iç dikiz aynasında gömme ışık
Kumaş döşeme
Çok fonksiyonlu ekranda mevcut yakıt tüketimi göstergeli yol bilgisayarı
Aydınlatmalı makyaj aynasını içeren, yana döndürülebilen güneşlikler
Elektrikli olarak ayarlanabilen, sürücü ve ön yolcu için yükseklik ve arkalık eğimi ayarı özelliği sunan ön koltuklar
Açık tonda dokunmuş damarlı alüminyum kaplama [Avangarde]
Açık tonda boylamasına damarlı alüminyum kaplama 
Çok parlak, koyu kahverengi çapaklı ceviz ahşap kaplama [Elegance]
 

 

Son Güncelleme : 15 Temmuz 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo