Audi, Gelecekteki Modellerin İç Mekanlarında Fiziksel Düğmeleri ve Kadranları Tutacak

Ototeknikveri     05 Eylül 2021 04:20

Audi, diğer birçok otomobil üreticisinin dokunmatik ekranlarda her şeyi yapmasına rağmen, gelecekteki araçlarında bazı fiziksel düğmeler, anahtarlar ve kadranlara sahip olmaya devam edeceğini söylüyor.

Audi, Gelecekteki Modellerin İç Mekanlarında Fiziksel Düğmeleri ve Kadranları Tutacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi iç tasarımcısı Maksymilian Nawka, Grandsphere konseptinin son sanal tanıtımı sırasında konuşurken, otomobil üreticisinin gelecek modellerin iç mekanlarını tasarlarken geçmişine bakacağını doğruladı.



Nawka, "Buna net bir evet diyorum, çünkü geleceğe baktığınızda, her zaman geriye bakmanız, iki kez kontrol etmeniz veya geçmişte gerçekten neyin iyi olduğunu bulmanız gerekir. Audi - ve hala öyle, ama belki geçmişte daha çok öyleydi - bu kullanım sevinci, düğmelere basıp geçiş yaptığınızda hissedilen dokunsal his ile biliniyordu. Bu tam olarak arabaya geri getirmek istediğimiz şeydi, ancak bunu araba ile temassız etkileşim ile birleştirmek istiyoruz. İnanıyoruz ki, bu gerçekten sık kullanabileceğiniz ve hatta arkadaşlarınıza hava atabileceğiniz pahalı bir saat gibi. Elbette gelecekte de fiziksel kontrollerimiz olacak.” dedi.



Potansiyel bir A8 halefi olarak tanıtılan yenilikçi Audi Grandsphere Concept, bir salon yaşamı deneyimi sunan ve fiziksel düğmeler ve karmaşık ekranların bir kombinasyonu ile tamamlanmış bir iç mekana sahip. Örneğin, ön kapı panellerinde fiziksel sıcaklık kontrol kadranları varken, gösterge paneli ahşap bir panelin arkasına bir ekran gizliyor.



Otomobil üreticisinin fiziksel kontrolleri dokunmatik ekranlarla birleştirme felsefesi, özellikle e-tron GT'nin iç tasarımında kendini gösteriyor. Diğer Audi modellerine çok benzeyen bir kabini var, yani büyük bir bilgi-eğlence ekranı ve dijital bir gösterge grubu bulunuyor, ancak klima kontrolü gibi şeyler için de birçok düğme var. Bu, Mercedes-Benz EQS gibi (isteğe bağlı olarak) büyük bir tek ekran ve çok az düğmenin hakim olduğu bir gösterge panosuna sahip modellerle tam bir tezat oluşturuyor.

Son Güncelleme : 05 Eylül 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo