Kısa Versiyon 2022 Kia Sportage GT-Line'a Bir Bakın

Ototeknikveri     08 Eylül 2021 01:16

Yeni, Avrupa'ya özgü kısa aks mesafeli Kia Sportage, otomobil fuarlarındaki ilk çıkışını IAA Münih'te yaptı.

Kısa Versiyon 2022 Kia Sportage GT-Line'a Bir Bakın
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk olarak geçen hafta gösteriden önce açıklanan yeni crossover, özellikle Avrupa pazarı için tasarlandı ve küresel pazar versiyonundan 5,2 inç (133 mm) daha kısa. Buna rağmen, daha uzun aks mesafesi versiyonuyla aynı tasarım ipuçlarının çoğuna ve aynı şıklığa sahip.



Kia, GT-Line modelinin özellikle çarpıcı gövde renklerine ve kontrast oluşturmak ve canlı bir ortam yaratmak için siyah beyaz tonlarında renkler kullanan bir iç mekana sahip olduğunu söylüyor. Aynı zamanda özel armalar, koyu kontrastlı tekerlek kemerleri, siyah boyalı ayna kapakları, koyu 18 inç jantlar ve daha fazlasını içeriyor.



Avrupalı müşterilere plug-in hibrit, hibrit, yarı hibrit ve dizel dahil olmak üzere çeşitli aktarma organları sunuluyor. Hibrit versiyonların tümü, değişen derecelerde elektrik desteğine sahip 1,6 litrelik bir T-GDI motor tarafından destekleniyor. Plug-in, 261 hp (265 PS/195 kW) ile serinin en üstünde yer alıyor. Dizel ayrıca 1.6 litrenin yerini alıyor, ancak 113 hp (115 PS/84 kW) veya 134 hp (136 PS/100 kW) olmak üzere iki güç çıkışıyla geliyor.



Hepsi yedi vitesli çift debriyajlı şanzıman veya altı vitesli manuel ile sunulacak. Tüm Avrupa modelleri aynı zamanda Idle Stop-and-Go teknolojisi ile de sunulacak. Bu teknoloji, crossover hareketsizken motoru kapatıyor ve aynı zamanda, siz durmak üzereyken motoru kapatmak için Kia'nın gelişmiş sürücü yardımlarıyla birlikte çalışıyor. Bu sistem, aracın gereksiz yere durmasını ve başlamasını önlemek ve gerektiğinde bir durdurmanın muhtemel olmasını sağlamak için diğer ADAS sistemleriyle uyum içinde çalışıyor.



Kia Avrupa Başkanı Jason Jeong, “Yeni Sportage, özellikle Avrupa için özenle tasarlandı, geliştirildi ve ince ayarları yapıldı. İleriye dönük dış tasarımı ve öncü iç mekanıyla yeni Sportage, dışarıdaki dinamik yol varlığını, en son çığır açan teknolojik özelliklerden yararlanan, sınıfında lider, sürücü odaklı bir premium kabinle birleştiriyor." dedi.

Son Güncelleme : 08 Eylül 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo