Kia, 2028'de İlk Önce Ordu İçin Hidrojenle Çalışan Araçlar Sunacak

Ototeknikveri     16 Eylül 2021 06:57

Hyundai, birkaç gün önce Hydrogen Wave etkinliğinde tanıtılan konsept otomobiller ve 2018'den beri Nexo FCEV'i sunması ile kanıtlandığı üzere hidrojenle çalışan araç teknolojisinin ön saflarında yer alıyor. Hyundai'nin imkanlarına erişimi olmasına rağmen, Kia ise, gelecekteki hidrojenle çalışan üretim arabalarına dair herhangi bir işaret göstermedi.

Kia, 2028'de İlk Önce Ordu İçin Hidrojenle Çalışan Araçlar Sunacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

The Korean Blog tarafından bildirildiği üzere, Kia bu teknolojiyi orduda kullandıktan sonra 2028 yılına kadar ilk hidrojen-elektrikli binek aracını tanıtacağı zaman bu durum değişecek.
 

Kia Motors'un başkanı ve CEO'su Song Ho-Sung, Güney Kore'deki "Hidrojen Mobilite Şovu" sırasında gazetecilere verdiği demeçte, Kia'nın hidrojen teknolojisini 2028'den itibaren binek araçlarında kullanmadan önce ordu için kullanmaya odaklanacağını söyledi. hidrojenle çalışan ilk Kia modellerinin “çoğunlukla çok amaçlı araçlar” olacağı açıklandı. Korecemiz pek gelişmiş değil ama SUV ve MPV demek istediğini tahmin ediyoruz.
 

Garip bir şekilde, Hyundai'nin Vision FK adlı en son hidrojenle çalışan spor otomobil konsepti, bir Kia Stinger'a dayanıyordu. Prototip, üretim için tasarlanmasa da, arkadan çekişli plug-in hibrit güç aktarma organı ile birlikte bir "yakıt hücreli enerji dönüştürücüsü" kullandı. Hyundai'ye göre, sistem 671 hp'den (500 kW / 680 PS) fazla güç üreterek 0-100 km-sa hızlanmaya dört saniyeden daha kısa sürede izin verirken, toplam menzil 600 km'nin üzerindeydi.
 

Kia CEO'sunun bahsettiği askeri teknoloji sadece araçları değil, aynı zamanda hidrojen yakıt hücreli acil durum jeneratörlerini de ilgilendiriyor. Kia'nın, en küçük ve en hafif komuta araçlarından başlayıp daha ağır kamyonlara ve silah donanımlı araçlara doğru giderek, tüm askeri araç yelpazesini kademeli olarak FCEV'lere dönüştürmesi bekleniyor.
 

FCEV'ler, yakıt ikmali şarj etmekten daha az zaman aldığından, BEV'lere kıyasla askeri kullanım için daha uygun. Şirket ayrıca mevcut güç kaynağı kaynaklarını (dizel jeneratörler, piller vb.) daha hızlı, daha verimli ve emisyonsuz hidrojen odaklı çözümlerle değiştirecek.

Son Güncelleme : 16 Eylül 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo