Skoda Scala Kompakt Hatchback Makyaja Hazırlanıyor

Ototeknikveri     20 Eylül 2021 12:12

Skoda Scala 2019'da piyasaya sürüldü, bu nedenle nispeten yeni, ancak bir dizi casus fotoğraf, modele makyaj yapılabileceğini gösteriyor.

Skoda Scala Kompakt Hatchback Makyaja Hazırlanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

C-Segment hatchback olarak sınıflandırılmasına rağmen, Scala aslında yeni nesil Skoda Fabia'da kullanılan MQB A0 platformunun uzatılmış bir versiyonuna dayanıyor ve bu platform yakın zamanda makyajlanan VW Polo ve Seat Ibiza ile de paylaşılıyor. Bununla birlikte, 4.362 mm ile yukarıda bahsedilen modellerden çok daha uzun ve kendisini bütçe odaklı bir VW Golf rakibi olarak konumlandırıyor.



Prototipin kamufle edilmiş bölümlerine bakılırsa, makyajlı Scala, biraz farklı hava girişlerine sahip yeniden tasarlanmış bir ön tampon ve yeni far grafiklerine sahip gibi görünüyor (farlar sadece kaplanmış da olabilir). Dinamik dönüş sinyallerine sahip LED üniteler bulunan arka kısımda değişiklikler daha sınırlı olacak.



Scala, geniş kabini ve cömert 467 litre bagaj alanı ile öne çıkıyor. Ayrıca yumuşak dolgulu malzemelerle oldukça modern bir gösterge panosuna, isteğe bağlı bir 10.25 dijital gösterge grubuna ve 9.2 inç çapa kadar bir bilgi-eğlence dokunmatik ekranına sahip. Tüm bunların, güncellenmiş yazılım, yeni döşeme seçenekleri ve daha küçük Fabia'da tanıtılan daha fazla Simply Clever aksesuarlarını getirebilecek olan güncellemede çok fazla değişmesi beklenmiyor.



Motor yelpazesi açısından, güncellenmiş Scala'nın hem 1.0 TSI üç silindirli hem de 1.5 TSI dört silindirli benzinli motorları ve CNG kullanan Scala G-Tec'in 1.0 TGI motorunu koruması bekleniyor. Ancak, küçük güncellemeler onları daha temiz hale getirebilir.



Daha spesifik olarak, turboşarjlı üç silindirli 1.0 TSI'nin mevcut versiyonu, en güçlü versiyonda 113 hp (85 kW / 115 PS) güç çıkışı üretirken, VW Group'un süper mini modellerinde halihazırda bulunan güncellenmiş versiyon 109 hp (81 kW / 110 PS) üretiyor. Ancak en güçlü 1.5 TSI, 7 vitesli DSG çift debriyajlı şanzımanla eşleştirilecek ve 148 hp (110 kW / 150 PS) üretmeye devam edecek.



Scala'nın piyasada 2,5 yıldır bulunduğu göz önüne alındığında, güncellenen versiyonun gelecek yıl piyasaya çıkması bekleniyor.

Son Güncelleme : 20 Eylül 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo