2023 Mercedes-AMG EQE 53 Görüntülendi

Ototeknikveri     22 Eylül 2021 11:47

AMG'nin elektrikli sedanı V8 sonrası döneme hazırlanıyor.

2023 Mercedes-AMG EQE 53 Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes-AMG, birkaç hafta önce ilk tamamen elektrikli sedanı EQS 53'ü Münih'te tanıttı. Bugün, daha küçük ama aynı derecede güçlü EQE 53'ün kamufle edilmiş bir prototipi, AMG'nin evi olan Affalterbach'ta test edilirken fotoğrafçılar tarafından görüntülendi.



Yine Münih'te tanıtılan EQE, EQS platformunun 4.934 mm uzunluğundaki daha kısa versiyonuna dayanıyor. Ayrıca aerodinamik silueti ve yanmalı motor ile çalışan E-Serisi'nden farklı orantıları ile elektrikli amiral gemisine çok benzer bir tasarıma sahip.



AMG'nin performans versiyonu, büyük olasılıkla sportif gövde kitini EQE AMG Line ile küçük farklılıklarla paylaşacak. Kamuflajlı prototip fazla bir şey göstermiyor ancak düşük profilli Michelin lastiklerle donatılmış devasa çok kollu jantları, altın kaliperli seramik frenleri ve daha büyük arka spoyleri görebiliyoruz.



EQE büyük olasılıkla her iki aksta da dört tekerlekten çekiş, uyarlanabilir havalı süspansiyon için daha sportif ayarlar ve daha güçlü frenler sunan AMG'ye özgü elektrikli motorlara sahip olacak. Güç/tork rakamlarından henüz emin değiliz, ancak performans odaklı iki elektrikli sedanın birkaç bileşeni paylaşacağı göz önüne alındığında, bunlar daha büyük EQS 53'e yakın olabilir.



Mercedes-AMG EQS 53'ün çift motorlu kurulumu 649 hp (484 kW / 658 PS) güç çıkışı ve 950 Nm tork veya isteğe bağlı AMG Dynamic Plus paketiyle 751 hp'ye (560 kW / 761 PS) kadar güç çıkışı, 1020 Nm tork üretiyor. EQE 53'ün kendisini AMG'nin serisinde daha iyi konumlandırmak için biraz daha az güçlü olması muhtemel.



Mercedes-AMG EQE 53'ün 2022'nin ilk yarısında tanıtılması ve elektrikli sedanın AMG olmayan versiyonlarının yanı sıra 2022'nin ortalarında üretimin başlaması bekleniyor.

Son Güncelleme : 22 Eylül 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo