Böyle Görünseydi Elektrikli Bir Porsche 911 Fikrine Sıcak Bakar mıydınız?

Ototeknikveri     26 Eylül 2021 03:34

Porsche, ikonik 911 spor otomobilinin tamamen elektrikli teknolojiyi benimseyen son model olacağını ve yanmalı motorlu otomobillerinin yaşamasına izin verebilecek yeşil sentetik yakıtlara ve hibrit versiyonlara yatırım yaptığını belirtti.

Böyle Görünseydi Elektrikli Bir Porsche 911 Fikrine Sıcak Bakar mıydınız?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ancak, 911'in, özellikle de geçen hafta, gelecekteki pille çalışan bir Cayman'ı ima eden bir elektrikli spor otomobil konsepti olan Mission R'nin açıklanmasının ardından, bir noktada elektrikli bir versiyon alması neredeyse kaçınılmaz görünüyor.

Bazı 911 hayranları için bu sindirmesi zor bir haber. Ancak elektrikli 911'in tasarımcı Sandor Boldog'un bu çizimine benzeyeceğini bilseydiniz kabullenmesi daha kolay olur muydu?

Pasadena'daki ArtCenter Tasarım Koleji'nden yeni bir Ulaşım Tasarımı mezunu olan Boldog, ikonik düz altı silindirli motoru elektrik gücüyle değiştirmesine rağmen süreklilik duygusunu sürdürmek için Porsche'nin şimdiye kadarki en ünlü ürününün klasik oranlarını koruyan bir 911 hayal etti.

Ancak Boldog, Porsche'nin onu 911'in paralel olarak devam edebilecek herhangi bir yanmalı versiyonundan ayırt etmesinin önemli olduğuna da inanıyor. Ve tasarımcı bunu çok daha cesur ve fütürist bir görünüm benimseyerek yapabileceğini düşünüyor.

Mission R 2+2 konsepti tanıtılmadan önce tasarlanmış olsa da, her iki otomobilin de burnunda bir benzerlik var gibi ve görünüşe göre her biri son zamanlardaki harika 918 Spyder'dan biraz ilham alıyor.

Geniş bir arka iz genişliği, iki elektrik motorunun da otomobilin arkasına monte edildiğini açıkça ortaya koyuyor. Kaslı görünüm kapıların tasarımı, sıkı bir bel kısmı ve pilleri soğutma amaçlı kullanılan dev hava girişleriyle pekişiyor. Boldog, gövdeden soğutma ve aero'nun otomobilin tasarımının önemli bir parçası olduğunu ve bir bakıma 911'in hava soğutmalı kökenlerine güzel bir referans olduğunu söylüyor.

Ancak bizim favori açımız, '911' logosunun üzerindeki 356 tarzı ızgara gibi klasik arkadan motorlu Porsche ipuçlarını Porsche'nin mevcut tam genişlikli ışık çubuğuna yeni bir bakış açısıyla harmanlayan ve ardından içeri giren arka üç çeyrek açı. Ardından 911 tasarımı hakkında bildiğinizi ve sevdiğinizi düşündüğünüz her şeye gerçekten meydan okumak için devasa bir hava çıkış kanalı geliyor.

911'leri her zaman sevmişizdir, ancak bazen kendimizi modelin stilinin evriminde biraz hayal kırıklığına uğramış bulduk. Bakalım bu tasarım hayata geçecek mi ve modelin elektrikli bir geleceği olacak mı.

 

Not: Bu, Sandor Boldog'un, Porsche ile ilişkili olmayan ve Porsche tarafından onaylanmayan gelecekteki bir elektrikli 911 için bağımsız bir tasarım çalışmasıdır.

Son Güncelleme : 26 Eylül 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo