Cupra'nın Küçük Elektrikli Aracı, Volkswagen'in Kendi Modelinden 5 Bin Euro Daha Fazla Maliyetli

Ototeknikveri     26 Eylül 2021 07:42

Volkswagen Grubu, VW, Cupra ve Skoda logolarını taşıyan üç tam elektrikli küçük model hazırlıyor. Cupra'nın modeli, 2025'te çıktığında 25.000 €'luk bir başlangıç ??fiyatıyla üçünün arasında en pahalısı olacak.

Cupra'nın Küçük Elektrikli Aracı, Volkswagen'in Kendi Modelinden 5 Bin Euro Daha Fazla Maliyetli
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Birkaç hafta önce Münih'te lansmanı yapılan Cupra UrbanRebel Concept, yaklaşmakta olan üretim modeli için ön izleme yaptı. Benzer bir şekilde Volkswagen, 2025 yılına kadar bir üretim otomobiline dönüşecek ID.LIFE Concept ile kendi modelinin önizlemesini yaptı. Her iki model de söylentilere göre Skoda Elroq ile birlikte MEB platformunun kısaltılmış bir versiyonunu temel alacak.



Cupra'nın elektrikli şehir arabası yaklaşık 25.000 €'dan başlayacak ve bu da onu 20.000 €'dan başlayan Volkswagen kardeşine kıyasla daha pahalı hale getiriyor. Skoda hakkında bilgimiz yok ancak markanın bütçe odaklı yapısı göz önüne alındığında biraz daha ucuza geleceğini tahmin ediyoruz.



Cupra CEO'su Wayne Griffiths, elektrikli şehir otomobillerinin "kitle ve premium segment arasında konumlandırılmasını" istedikleri için daha yüksek fiyatlandırılacağını itiraf etti. Üretim versiyonunun, devasa aero bileşenleri hariç, konsept otomobilin cesur tasarım dilini koruyacağını da sözlerine ekledi: "Arkadan kanatçıkları ve önden spoyleri çıkarıyorsunuz ve sonra neye çok çok yaklaşıyorsunuz? 2025'te piyasaya sürmek istediğimiz araçla bunu yapmak istiyoruz”.



Automotive News Europe tarafından bildirildiği üzere, üretim versiyonu 228 hp (170 kW / 231 PS) güç çıkışı üreten tek elektrik motoruyla donatılacak ve 400 km menzile izin veren 55 kWh pil paketine sahip olacak. VW kardeşi gibi, Cupra da 0-100 km/s hıza 6.9 saniyede çıkarken Griffiths, kompakt boyutların ve düşük ağırlığın otomobili oldukça sportif hale getireceğini iddia ediyor.



Cupra'nın yeni küçük elektriklisi, büyüyen tamamen elektrikli model serisinde yaklaşmakta olan Born C Segmenti hatchback ve Tavascan SUV'a katılacak. VW Grubunun tüm küçük elektrikli otomobilleri, hem Seat'in Martorell hem de VW'nin Pamplona fabrikaları kullanılarak yılda 500.000 arabaya kadar kapasiteyle İspanya'da üretilecek.

Son Güncelleme : 26 Eylül 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo