Toyota GR DKR Hilux T1+ Dakar Rallisi'ne Hazırlanıyor

Ototeknikveri     28 Eylül 2021 01:10

Toyota, 2 Ocak'ta başlayacak olan 2022 Dakar Rallisi'nde yer alacağı arazi aracını tanıttı.

Toyota GR DKR Hilux T1+ Dakar Rallisi'ne Hazırlanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yarış arabası GR DKR Hilux T1+ olarak adlandırılıyor ve şu anda geliştirme sürecinin bir parçası olarak test ediliyor. Dakar Rallisi'nin 2022 yılı için yeni yarış yönetmeliklerine uyacak şekilde tasarlandı.

 

2018'den bu yana Dakar'da yarışan diğer Hilux modellerinde kullanılan birçok parça bunda da yer alacak ancak önemli bir yükseltme, tamamen yeni Toyota Land Cruiser'dan alınan yeni 3.5 litrelik çift turboşarjlı benzinli V6'nın takılması olacak. Üretim versiyonunda, bu motor 409 hp güç çıkışı ve 650 Nm tork sağlıyor, ancak Toyota, beygir gücü ve tork hedeflerini belirtmeden bu rakamları yarış otomobili için önemli ölçüde artırma sözü verdi.

 

Yeni teknik düzenlemelere uygun olarak yapılan yükseltmelerin bir parçası olarak, bu yılki etkinlikte kullanılan 32 inç lastiklerin yerine daha büyük 37 inç lastiklerin takılması da yer alıyor. Yeni otomobil ayrıca, daha önce uygulanan 280 mm sınırdan bir artışla 350 mm süspansiyon hareketine sahip. Tüm bunlar, bu yükseltmelerin yeni GR DKR Hilux T1+'ı öncekinden daha yetenekli hale getirmesi gerektiğini gösteriyor.

Toyota, gelecek yılki Dakar Rallisi'nde Nasser Al-Attiyah ve Mathieu Baumel, Giniel de Villiers ve Dennis Murphy, Henk Lategan ve Brett Cummings ve Shameer Variawa ve Danie Stassen'den oluşan sürücü ve co-pilot çiftleriyle GR DKR Hilux T1+'ın dört örneğini sahaya çıkaracak.

Takım patronu Glyn Hall yaptığı açıklamada, "Geçen yıla çok benzeyen bir takımı duyurmaktan çok memnunuz. Nasser ve Giniel atağımızı üstlenirken ve Henk güven kazanırken, Dakar Rallisi'nin 2022 edisyonunu üstlenmekten heyecan duyuyoruz. Yeni GR DKR Hilux T1+ aracımız iyi ilerliyor ve yeni otomobilin Ocak ayında yeni bir seviyede rekabet etmemize izin vereceğinden eminiz." Dedi

Son Güncelleme : 28 Eylül 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo