Kia Sedona Dönüş Sinyali Yanlış Yönde Yandığı İçin Geri Çağırıldı

Ototeknikveri     28 Eylül 2021 10:49

Kia, dönüş sinyalleri yanlış yönde yanıp sönebileceğinden 2015-2017 model yıllarına ait yaklaşık 90.000 Sedona modelini geri çağırıyor.

Kia Sedona Dönüş Sinyali Yanlış Yönde Yandığı İçin Geri Çağırıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia, geri çağırma bildiriminde, istenen dönüş sinyali yönünü belirlemek için çok işlevli anahtardan gelen sinyali yorumlamak için 2015-2017 Sedona modellerinin Akıllı Bağlantı Kutusunun (SJB) kullanıldığını söylüyor. Ancak, SJB'deki bir yazılım sorunu, çok işlevli anahtardan alınan sinyalleri doğru şekilde yorumlayamayabilir, bu da dönüş sinyalinin aralıklı olarak sürücünün amaçladığının tersi yönde etkinleşebileceği anlamına geliyor.

Araç üretim kayıtları, etkilenen araçların 21 Temmuz 2014 ile 10 Haziran 2016 arasında üretildiğini belirledi. Toplamda ABD'deki 88.576 model geri çağırmaya dahil edildi.

 

Kia, etkilenen araç sahiplerini, Smart Junction Box yazılımının geliştirilmiş bir sürümle güncellenmesi için araçlarını bir bayiye getirme talimatlarıyla 12 Kasım 2021'den itibaren öncelikli posta yoluyla bilgilendirecek. Otomobil üreticisi ayrıca, sorunu çözmek için halihazırda yapılmış olan onarım masraflarını da sahiplerine geri ödeyecek.

Kia, bu yılın başlarında Sedona'yı tamamen yeni Carnival ile değiştirdi. Yeni model, eski Sedona'ya göre önemli bir gelişme kaydetmiş ve aynı zamanda diğerlerinden farklı bir minivan.

Son Güncelleme : 28 Eylül 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo